Στέλιος Μαλακόπουλος Facebook Twitter
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που να διδάχτηκε κάτι νικώντας. Θεωρώ πως είναι στη φύση μας να αναζητούμε τη βελτίωση μόνο όταν κάτι δεν έχει πάει καλά.

Στέλιος Μαλακόπουλος: «Στη ζωή είμαστε περαστικοί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο»

0

Ένα τροχαίο. Μια καθοριστική στιγμή. Δύο ακρωτηριασμένα πόδια. Μια νέα ζωή. Ήταν τέλη καλοκαιριού, ξημερώματα, πριν από έξι χρόνια, όταν ο Στέλιος Μαλακόπουλος επέστρεφε σπίτι του οδηγώντας στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Χωρίς να θυμάται λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου. Χωρίς τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και για πέντε μέρες παρέμενε ναρκωμένος.

Όταν ξύπνησε, συνειδητοποίησε ότι και τα δυο του πόδια είχαν ακρωτηριαστεί. Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεινε καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, είτε στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι του. Έκτοτε, όλα άλλαξαν για εκείνον και η εξέλιξη αυτή έμελλε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία. Όσο κρατούσε ο εγκλεισμός, προκειμένου να ξεπεραστούν τα τραύματα, δεν απογοητεύτηκε, δεν αναρωτήθηκε ποτέ «γιατί σ’ εμένα;» και, κυρίως, δεν το έβαλε κάτω. Σκέφτηκε, αναθεώρησε και αξιοποίησε στο έπακρο αυτόν τον νεκρό χρόνο για να λάβει αποφάσεις που θα καθόριζαν το μέλλον του. Κάπως έτσι έμαθε για τα τεχνητά μέλη και αργότερα ξεκίνησε το επιτυχημένο ταξίδι του στον στίβο. Μια διαδρομή που στέφεται διαρκώς με επιτυχίες, φέρνοντας μετάλλια και αλλεπάλληλα ρεκόρ.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1996 στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρός αγαπούσε το μπάσκετ και οι προπονήσεις ήταν μέρος της ζωής του. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, το 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑμεΑ που διεξήχθη στο Βερολίνο, κατέκτησε δύο μετάλλια, ένα ασημένιο στα 200 μέτρα και ένα χάλκινο στα 400, ενώ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Τ62. Τον Ιούλιο του 2020 έσπασε για τρίτη φορά το δικό του –και παγκόσμιο– ρεκόρ, φτάνοντας τα 6,87 μέτρα, ενώ φέτος έγινε ο πρώτος αθλητής με διπλό ακρωτηριασμό που έσπασε το φράγμα των επτά μέτρων, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Κατάλαβα ότι σε αυτήν τη ζωή είμαστε περαστικοί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ακόμα κι αν τα έχεις όλα, από στιγμή σε στιγμή μπορεί να τα χάσεις. Τόσο απλά. Θέλησα, λοιπόν, όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία, να ξαναπερπατήσω, να κυνηγήσω όλα τα όνειρα που είχα και με όλες μου τις δυνάμεις. 

Στη συζήτησή μας ο Στέλιος ξεχωρίζει για την ευγένεια, τον ήρεμο λόγο και το αλτρουιστικό του πνεύμα. «Η ζωή μας αποτελείται από στιγμές. Και συνήθως λησμονούμε αυτές που έχουν πραγματική αξία. Τις θυμόμαστε μόνο στα βαθιά γεράματα, όταν πλέον είναι δύσκολο να αλλάξουμε την τροχιά της ζωής μας. Πιστεύω, όμως, πως η πανδημία θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε, πριν να είναι αργά, όσες μετράνε πραγματικά. Αυτές τις στιγμές θα αρχίσουμε να τις συλλέγουμε με μεγαλύτερη ευλάβεια, να τις ζούμε πιο έντονα και σίγουρα δεν θα τις αφήνουμε να περνάνε έτσι απλά» λέει, εξηγώντας τι του έμαθε η υγειονομική κρίση.

Στέλιος Μαλακόπουλος Facebook Twitter
Δεν μπορώ να δω το κόστος που έχει στη ζωή μου ο πρωταθλητισμός. Δεν θεωρώ ότι κάνω θυσίες, δεν πιστεύω πως στερούμαι, ίσως γιατί λατρεύω αυτό που κάνω.

Την πρώτη φορά που φόρεσε τα τεχνητά μέλη και περπάτησε ξανά θυμάται ότι ζαλίστηκε. Για την ακρίβεια, είχε ξεχάσει πώς είναι να στέκεσαι στα πόδια σου. «Μπορεί να μην ήμουν ο ίδιος, αλλά είχα γίνει σίγουρα πιο δυνατός» επισημαίνει. Για το τροχαίο που του άλλαξε τη ζωή αφηγείται: «Ήταν μια απότομη αλλαγή στη ζωή μου. Προσπάθησα, όμως, αυτή η αλλαγή να μη σταθεί εμπόδιο στην εκπλήρωση των στόχων μου. Είναι, νομίζω, απαραίτητο να αποδεχτούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να μας συμβεί το οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Αυτό, άλλωστε, μπορεί να μας βοηθήσει να ζούμε την κάθε στιγμή».  

Όση ώρα μιλάμε, σκέφτομαι ότι είναι ένας άνθρωπος που αναγκάστηκε να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος, χωρίς να μπορεί να περπατήσει. Ποιες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του και για ποια πράγματα αναθεώρησε; Με απόλυτη σιγουριά, υποστηρίζει: «Κατάλαβα ότι σε αυτήν τη ζωή είμαστε περαστικοί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ακόμα κι αν τα έχεις όλα, από στιγμή σε στιγμή μπορεί να τα χάσεις. Τόσο απλά. Θέλησα, λοιπόν, όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία, να ξαναπερπατήσω, να κυνηγήσω όλα τα όνειρα που είχα και με όλες μου τις δυνάμεις. Ακόμα και σήμερα νιώθω ευλογημένος γι’ αυτήν τη δεύτερη ευκαιρία που μου έδωσε ο Θεός».

Ο Στέλιος οδήγησε ξανά πριν από περίπου έναν χρόνο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δίσταζε και απέφευγε να το προσπαθήσει ξανά και ο λόγος ήταν ο φόβος, όπως μου λέει. Ωστόσο, ένας πολύ καλός του φίλος τον παρότρυνε να δοκιμάσει πάλι. Κάτι που θα του θυμίζει πάντα το σοβαρό τροχαίο είναι τα τεχνητά μέλη. Τι σηματοδοτούν γι’ αυτόν; «Είναι η αφετηρία της νέας μου ζωής. Όπως συνηθίζω να λέω, η τεχνολογία συνέβαλε στο να ξαναγεννηθώ. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτές. Μόνο αν αντιμετωπίσεις κάτι μπορείς να το νικήσεις».

Όσο ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, είχε δίπλα του την οικογένειά του, την κοπέλα του και τους φίλους του. «Κανένας δεν με άφησε να νιώσω μόνος σε αυτή την περιπέτεια. Τα λόγια τους ήταν το στήριγμά μου στις δύσκολες στιγμές» τονίζει και προσθέτει ότι ποτέ δεν διέκρινε υποτιμητικά βλέμματα ή ρατσιστικές συμπεριφορές, από κανέναν.

Στέλιος Μαλακόπουλος Facebook Twitter
Την πρώτη φορά που φόρεσε τα τεχνητά μέλη και περπάτησε ξανά θυμάται ότι ζαλίστηκε. Για την ακρίβεια, είχε ξεχάσει πώς είναι να στέκεσαι στα πόδια σου.

Εμείς δημιουργούμε τις ευκαιρίες στη ζωή μας ή αυτές μάς βρίσκουν; «Θεωρώ πως το να περιμένεις μια ευκαιρία να σου χτυπήσει την πόρτα είναι σαν να περιμένεις να κερδίσεις το λαχείο. Το λαχείο το αγοράζουν χιλιάδες άνθρωποι, αλλά ελάχιστοι είχαν τη χαρά να το κερδίσουν. Προσωπικά, δεν πιστεύω καθόλου στην τύχη. Νομίζω πως οι ευκαιρίες πηγάζουν από την ικανότητά μας να τις δημιουργούμε» απαντά. Στο ερώτημα τι χρειάζεται να κάνει ένας άνθρωπος για να πετύχει τους στόχους του, ο Στέλιος είναι ξεκάθαρος: «Να δουλεύει σκληρά και να μην απογοητεύεται ποτέ όταν αποτυγχάνει σε κάποιους από αυτούς. Να είναι αποφασισμένος ότι θα τα καταφέρει, όσες ενδείξεις κι αν έχει για το αντίθετο».

686
To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μία από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι να επισκέπτεται σχολεία και κοινότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που τον ρωτάω πώς βλέπει τους νέους σήμερα, αν θεωρεί ότι διεκδικούν τα όνειρά τους ή απλώς εφησυχάζουν. Με ένα ήρεμο χαμόγελο θα πει: «Νομίζω πως σε όλες τις γενιές υπάρχουν αυτοί που έχουν φλόγα στα μάτια. Αυτοί που είναι αποφασισμένοι ότι θα πετύχουν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, όσες κι αν είναι οι αντιξοότητες. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν παραδώσει τα όπλα. Πάντα υπήρχαν. Δεν μπορώ να πω όμως πως σε γενικό επίπεδο οι νέοι δεν διεκδικούν».

Από μικρό παιδί λάτρευε τον αθλητισμό σε οποιαδήποτε μορφή του. «Πράγματι, από μικρή ηλικία το πάθος μου εστιαζόταν σε οτιδήποτε σχετιζόταν με τη σωματική καλλιέργεια. Κι όταν συνέβη το τροχαίο, θέλησα αμέσως να γυρίσω στα γήπεδα. Νομίζω πως ο αθλητισμός για εμένα είναι τρόπος ζωής. Αυτό, όμως, που με γοητεύει περισσότερο είναι το να βλέπω ανθρώπους να εξελίσσονται μέσω αυτού. Επίσης, μου αρέσει πολύ να παρατηρώ ανθρώπους οι οποίοι ανακάλυψαν τον εαυτό τους». Δεν έχει κόστος ο πρωταθλητισμός; «Δεν μπορώ να δω το κόστος που έχει στη ζωή μου ο πρωταθλητισμός. Δεν θεωρώ ότι κάνω θυσίες, δεν πιστεύω πως στερούμαι, ίσως γιατί λατρεύω αυτό που κάνω. Πιθανόν, γιατί αυτά που μοιάζουν ως θυσίες και στερήσεις στους περισσότερους, για μένα αποτελούν τον τρόπο να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου».

Στέλιος Μαλακόπουλος Facebook Twitter
Νομίζω πως σε όλες τις γενιές υπάρχουν αυτοί που έχουν φλόγα στα μάτια. Αυτοί που είναι αποφασισμένοι ότι θα πετύχουν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, όσες κι αν είναι οι αντιξοότητες.
Στέλιος Μαλακόπουλος Facebook Twitter
Από μικρό παιδί λάτρευε τον αθλητισμό σε οποιαδήποτε μορφή του.

Η πιο σημαντική συμβουλή που του έχουν δώσει είναι να κάνει υπομονή και να σέβεται τον συνάνθρωπό του. Μάλιστα, σπεύδει να διευκρινίσει ότι αυτό που τον ενοχλεί στα δημόσια πράγματα δεν είναι άλλο από «την αυθάδεια κάποιων ανθρώπων απέναντι στους συνανθρώπους τους, στα ζώα και στη φύση. Με ενοχλεί όσο τίποτα η έλλειψη σεβασμού».  

Μαθαίνουμε από τα λάθη και τις ήττες ή από τις νίκες; «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που να διδάχτηκε κάτι νικώντας. Θεωρώ πως είναι στη φύση μας να αναζητούμε τη βελτίωση μόνο όταν κάτι δεν έχει πάει καλά. Οι ήττες και οι αποτυχίες είναι μέρος της διαδικασίας της εξέλιξής μας».

Ο νεαρός αθλητής δεν αποχωρίζεται ποτέ τον σταυρό του, η δική του κινητήρια δύναμη είναι η πίστη του στον Θεό. Τα όνειρά του, τη δεδομένη στιγμή, επικεντρώνονται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και, φυσικά, στην επιθυμία του να κερδίσει ένα μετάλλιο σε αυτούς. Στο σημείο αυτό υποστηρίζει: «Το ωραίο με τα όνειρα είναι πως δεν τελειώνουν ποτέ. Συνέχεια αυξάνονται και παρόλο που στον δρόμο μας μπορεί να βρεθούν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να τα περιορίσουν και να τα υποβαθμίσουν, πάντα έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύουμε τα υπάρχοντα και να κάνουμε νέα».

Λίγο πριν κλείσουμε τη συζήτησή μας, τον ρωτώ τι θεωρεί σημαντικό στη ζωή κι εκείνος καταλήγει: «Νομίζω πως σήμερα έχουμε καταλάβει όλοι περισσότερο από ποτέ πως η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό που διαθέτουμε. Από εκεί ξεκινούν όλα. Αν πρόσθετα κάτι στη μυστική συνταγή, θα ήταν η αγάπη».

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Συνεντεύξεις
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύρα Κάπη: «O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προσποιηθεί ποτέ κάτι που δεν είναι»

Συνέντευξη / Κύρα Κάπη: H γυναίκα πίσω από το TikTok του πρωθυπουργού

Με αφορμή τη βράβευση της στα «Ermis Awards», η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού μιλά δημόσια για πρώτη φορά και περιγράφει το πώς διαμορφώνει τη δημόσια εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ απαντά για τα λάθη, την κριτική και τις δύσκολες στιγμές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δημήτρης Παπαϊωάννου

Συνέντευξη / Δημήτρης Παπαϊωάννου: «Αυτή θα είναι η τελευταία μου φορά στη σκηνή»

Λίγο πριν εμφανιστεί ξανά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το ΙΝΚ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου κάνει μια αναδρομή σε ολόκληρη την καριέρα του σε μια κουβέντα έξω απ’ τα δόντια με τον Δημήτρη Παπανικολάου, καθηγητή Νεοελληνικών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για το περιοδικό «Dust», την οποία αναδημοσιεύει σε αποκλειστικότητα η LiFO.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Στη Γαλλία είμαι δημιουργικά ελεύθερος, στην Ελλάδα όχι»

Βιβλίο / Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Στη Γαλλία είμαι δημιουργικά ελεύθερος, στην Ελλάδα όχι»

Τα νουάρ μυθιστορήματά του είναι από τα πιο αγαπημένα του γαλλικού αναγνωστικού κοινού: Ο βραβευμένος συγγραφέας και σύγχρονος μετρ του είδους σε μια συζήτηση για το «τέλειο έγκλημα» στη ζωή και στη λογοτεχνία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πέτρος Αϊβάζης: «Χρειάζεται αλληλεγγύη ανάμεσα στου ΛΟΑΤΚΙ+ που γερνούν, δεν βγαίνει αλλιώς»

LGBTQI+ / Πέτρος Αϊβάζης: «Χρειάζεται αλληλεγγύη ανάμεσα στους ΛΟΑΤΚΙ+ που γερνούν, δεν βγαίνει αλλιώς»

Από τη σεξεργασία και τα drag shows στην Αμερική ως την τηλεόραση, το σινεμά και τον ΛΟΑΤΚΙ+ εθελοντισμό στην Αθήνα, η «Ελληνίδα Divine» είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος με γεμάτη ζωή και νοιάξιμο για τους άλλους seniors της κοινότητας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αργύρης Παυλίδης: Η φωνή των παιδικών μας χρόνων

Οθόνες / Αργύρης Παυλίδης: Η φωνή των παιδικών μας χρόνων

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής παιδικών εκπομπών όπως οι θρυλικοί «Κόκκινοι Γίγαντες, Άσπροι Νάνοι», πρωτοπόρος της μεταγλώττισης και η φωνή αγαπημένων μας ηρώων σε σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων. O Αργύρης Παυλίδης σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στη LiFO.
ΜΑΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
ΕΠΕΞ Η Daglara και το θρίλερ του «έθνους»: τρόμος, έρως και βουκολικό σικ

Συνεντεύξεις / Η Daglara στο Φεστιβάλ Αθηνών: Τρόμος, έρως και βουκολικό σικ

Performer, σχεδιάστρια ρούχων, πωλήτρια, φιλότεχνη, ντίβα, τέρας λαγνείας, η Daglara και η τέχνη της διαχέονται με λίκνισμα και γρύλισμα σε ένα σωρό πίστες της καθημερινότητας και της απόδρασης.
ΑΛΕΞΙΝΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Γιώργος Καστανάς: «Ε, ναι! Είμαι Έλληνας κι ας με πίκρανε ο νόμος»

Συνέντευξη / Γιώργος Καστανάς: «Ε, ναι! Είμαι Έλληνας κι ας με πίκρανε ο νόμος»

Ο νεαρός που έγινε viral στο TikTok όταν πήρε στα χέρια του την ελληνική ταυτότητα μετά από 5 χρόνια αναμονής, μιλά αποκλειστικά στη LIFO για όλη του τη ζωή στην Ελλάδα του ρατσισμού, αλλά και της άφατης καλοσύνης.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Διονύσης Τεμπονέρας: «Να μην δούμε ξανά το χάρτη όλο μπλε»

Βασιλική Σιούτη / Το πολιτικό άστρο του Διονύση Τεμπονέρα μόλις αναδύθηκε ― Μια συζήτηση

Ο Διονύσης Τεμπονέρας παρέμενε σχεδόν άγνωστος την εποχή της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναδείχθηκε μόλις πρόσφατα, στην πτώση, όταν κλήθηκε να βοηθήσει με κεντρικό ρόλο την τελευταία στιγμή. Κατά κοινή ομολογία τα πήγε καλά, αλλά το αποτέλεσμα είχε κριθεί προ πολλού. Δεν είναι ο αγαπημένος της ελίτ ούτε των κομματικών μηχανισμών, όμως πολλοί πιστεύουν ότι το πολιτικό του άστρο μόλις αναδύθηκε, κι ας αρνήθηκε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Στα Γιάννενα λειτουργήσαμε ριζωματικά, δεν πρέπει να προσγειώνεσαι πουθενά»

Εικαστικά / Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Στα Γιάννενα λειτουργήσαμε ριζωματικά, δεν πρέπει να προσγειώνεσαι πουθενά»

Η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει στη γενέτειρά της με τη διπλή ιδιότητα της καλλιτεχνικής διευθύντριας της νέας μεγάλης έκθεσης ψηφιακής τέχνης «Plásmata II: Ioannina» και της συνδημιουργού ενός από τα πιο εντυπωσιακά έργα της.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Σεμίνα Διγενή: «Στα χρόνια της τηλεόρασης η ζωή περνούσε δίπλα μου κι εγώ την αγνοούσα»

Οι Αθηναίοι / Σεμίνα Διγενή: «Στα χρόνια της τηλεόρασης η ζωή περνούσε δίπλα μου κι εγώ την αγνοούσα»

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας, και βουλευτής ΚΚΕ μιλάει για όλα τα μεγάλα κεφάλαια της ζωής της - από τα περιοδικά μέχρι την τηλεόραση, και από τα βιβλία μέχρι την πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμητρα Δασκαλάκη: «Δεν είναι δυνατόν να αποτελείς κύτταρο της κοινωνίας και να μη στηρίζεις τις γυναίκες και τη μητρότητα»

The Upfront Initiative / Δήμητρα Δασκαλάκη: «Δεν είναι δυνατόν να αποτελείς κύτταρο της κοινωνίας και να μη στηρίζεις τις γυναίκες και τη μητρότητα»

Η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO ΑΕΒΕ μιλά στη LIFO για την ισότητα στην πράξη και για τα μέτρα στήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ