Ο Βασίλης Σαμπράκος μας μιλά για τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Βασίλης Σαμπράκος μας μιλά για τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
1
Πόσο σημαντικό είναι το γήπεδο για την ΑΕΚ στην παρούσα φάση;

Η ζωή της ΑΕΚ στη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας της δείχνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχει το δικό της γήπεδο. Εταιρικά και ποδοσφαιρικά μοιάζει εδώ και χρόνια να είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να ξαναβρεί η ΑΕΚ το μέγεθός της. Είναι βιωματική η διαπίστωση ότι η ΑΕΚ δεν θα είχε φτάσει εδώ, σε ερασιτεχνική κατηγορία δηλαδή, αν ο Γιάννης Γρανίτσας δεν είχε κάνει το έγκλημα να κατεδαφίσει την ιστορική έδρα του συλλόγου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όντως δεν θα μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού εκτός Ν. Φιλαδέλφειας;

Για κάποιον που θα γύρευε την πηγή χρηματοδότησης μέσα στο επιχειρηματικό σχέδιο της εκμετάλλευσης των εμπορικών χώρων, η άσκηση δεν λυνόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια, διότι η έκταση είναι πολύ μικρή και οι τοπικοί συντελεστές δόμησης βάζουν πολύ μεγάλους περιορισμούς. Σε ένα σχέδιο σαν του Δημήτρη Μελισσανίδη που δεν ψάχνει επενδυτές αλλά δωρητές αυτό, το γήπεδο δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού, αφού μόνο η Νέα Φιλαδέλφεια αγγίζει συναισθηματικά και εμπνέει τους ΑΕΚτζήδες, από τους οποίους περιμένει την κάλυψη της χρηματοδότησης.

Τι κράτησες από την εκδήλωση για την παρουσίαση των σχεδίων;

Κράτησα τα συναισθήματα, τα vibes στην πανέμορφη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Τη συγκίνηση των ανθρώπων και τη λαχτάρα τους να ζήσουν ακόμα και τη στιγμή της παρουσίασης μιας μακέτας και ενός ολιγόλεπτου βίντεο με σχέδια. Δεν έχω ξαναβιώσει τέτοια λαχτάρα και συγκίνηση για την παρουσία σε μια εκδήλωση. Δεν μου 'χει ξανατύχει να διαπιστώνω ότι είχε περισσότερους από 500.000 τηλεθεατές μια εκδήλωση παρουσίασης σχεδίων.

Τι σου άρεσε περισσότερο στα σχέδια του γηπέδου;

Μου αρέσει και με αγγίζει, ως απόγονο προσφύγων, η όλη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον Πόλης στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του ποδοσφαιρικού σπιτιού της ΑΕΚ. Βρίσκω κάποιες υπερβολές, αλλά νομίζω ότι την ώρα της κατασκευής αυτές θα αποφευχθούν και τελικώς το γήπεδο θα υπηρετήσει τον βασικό στόχο του, να γίνει το σπίτι που θα ακουμπά στις καταβολές της ΑΕΚ.

Συμμερίζεσαι τον ενθουσιασμό του Μελισσανίδη για τη «μοναδικότητα» του γηπέδου;

Θα έχει τη μοναδικότητα των εσωτερικών χώρων και των τειχών, που είναι εντελώς ασυνήθιστα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πολλά διαφοροποιητικά στοιχεία έναντι των άλλων γηπέδων. Αντιλαμβάνομαι ως δικαιολογημένο τον ενθουσιασμό του Μελισσανίδη, κυρίως λόγω του Μουσείου του Προσφυγικού Πολιτισμού στο υπέδαφος του γηπέδου.

Η ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει πρωτάθλημα από τον πρώτο χρόνο;

Είναι πολύ πολύ νωρίς για να μπορέσει κανείς να φτάσει σε ασφαλή εκτίμηση. Είναι όμως γεγονός ότι η ΑΕΚ αναπτύσσει εντυπωσιακή δυναμική λόγω γηπέδου. Κι επειδή ο Μελισσανίδης έχει τη δύναμη του χρήματος και την ποδοσφαιρική εμπειρία του παρελθόντος, μαζί και την επιρροή στον κόσμο και τον υπόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν το θεωρώ απίθανο να συμβεί. Το αντίθετο μάλιστα, ακούω γύρω μου όλο και περισσότερους να το προβλέπουν.

Συνεντεύξεις
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάσιος Σταλίκας: «Να δίνεις απλόχερα, να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να μαθαίνεις διαρκώς»

Συνεντεύξεις / Αναστάσιος Σταλίκας: «Να δίνεις απλόχερα, να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να μαθαίνεις διαρκώς»

Ο διακεκριμένος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και «πατέρας» της θετικής ψυχολογίας στην Ελλάδα μιλά στη LiFO για τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων, την εποχή μας αλλά και για το πώς μπορεί η ζωή μας να έχει νόημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Η ραπ είναι μέρος του σύγχρονου πολιτισμού»

Συνεντεύξεις / Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Η ραπ είναι μέρος του σύγχρονου πολιτισμού»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μιλά στη LiFO για τα μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες του πολιτισμού, τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου, το Ακροπόλ, τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και απαντά στο αν θα έδινε το Ηρώδειο στον ΛΕΞ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υγεία & Σώμα / Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron μιλά στη LiFO για τη δημιουργία του κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας και τα μυστικά μιας επιτυχημένης διαδρομής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μηνάς Καφάτος: «Γεννηθήκαμε από τα άστρα. Το σώμα μας είναι ένας μικρός πλανήτης»

Συνεντεύξεις / Μηνάς Καφάτος: «Γεννηθήκαμε από τα άστρα. Το σώμα μας είναι ένας μικρός πλανήτης»

Ο διακεκριμένος Έλληνας κοσμολόγος και καθηγητής Υπολογιστικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Chapman της Καλιφόρνιας σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη συνείδηση, τον χρόνο, τη σκοτεινή ύλη, τη δύναμη του νου και την ευδαιμονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Είδα πόλεις που λάτρεψα να σωριάζονται σε ερείπια και φίλους αγαπημένους να δολοφονούνται εν ψυχρώ»

Συνεντεύξεις / Δημήτρης Μπούρας: «Είδα πόλεις που λάτρεψα να σωριάζονται σε ερείπια και φίλους αγαπημένους να δολοφονούνται εν ψυχρώ»

Μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ και κοινωνικό ανθρωπολόγο για τις «άβολες αλήθειες» και τα «βολικά ψέματα» του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και κάθε πολέμου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κώστας Τσόκλης: «Δεν έχω πάει στην Εθνική Πινακοθήκη. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το τριτογενές και κατώτερο παραγόμενο υλικό».

Εικαστικά / Κώστας Τσόκλης: «Δεν έχω πάει στην Εθνική Πινακοθήκη. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το τριτογενές παραγόμενο υλικό»

Ο μεγάλος εικαστικός μιλά για την εποχή μας και την τέχνη, απαντά σε όσους τον κατηγορούν ως προβοκάτορα και αλαζόνα, εξηγεί γιατί δεν έχει πάει ακόμα στη νέα Εθνική Πινακοθήκη και προχωρά σε έναν απολογισμό ζωής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μαγιού Τρικεριώτη «ντύνει» τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίζεται στην Αθήνα

Οθόνες / Η Μαγιού Τρικεριώτη «ντύνει» τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίστηκε στην Αθήνα

Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Βογιατζής και ο Μαρμαρινός, ενώ έντυσε τον Βίγκο Μόρτενσεν, την Κρίστερν Στιούαρτ και 500 κομπάρσους στο νέο δυστοπικό φιλμ «Crimes of the Future» του αγαπημένου Καναδού σκηνοθέτη, που θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα: «Εάν αφήσουμε να επιβραβευθεί ένας επιθετικός  πόλεμος, τελειώσαμε ως ανθρωπότητα»

Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα / «Εάν αφήσουμε να επιβραβευθεί ένας επιθετικός πόλεμος, τελειώσαμε ως ανθρωπότητα»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα εγκλήματα κατά αμάχων και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη σε μια συζήτηση με την επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο και πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Ευαγγελάτου: «Ήμουν άτυχη, αν και αυτό δεν θα ήθελα να ακούγεται σαν γκρίνια»

Θέατρο / Κατερίνα Ευαγγελάτου: «Ήμουν άτυχη, αν και αυτό δεν θα ήθελα να ακούγεται σαν γκρίνια»

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μιλά στη LiFO για το φετινό, φιλόδοξο πρόγραμμα της διοργάνωσης, για τις τεράστιες δυσκολίες των προηγούμενων δύο ετών, για τους νεωτερισμούς που επιχείρησε να φέρει στον θεσμό και κάνει έναν μικρό απολογισμό, λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζένη Χειλουδάκη: «Είμαι πιο φτωχή και πιο πλούσια από ποτέ»

Συνεντεύξεις / Τζένη Χειλουδάκη: «Είμαι πιο φτωχή και πιο πλούσια από ποτέ»

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια ξεκίνησε μια άλλη περίοδος στη ζωή του πρώτου τρανς μοντέλου, που δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η Τζένη Χειλουδάκη λέει πως όλα αυτά τα χρόνια που μένει στη Σητεία προσπαθεί να εξαγνιστεί, πως σήμερα δεν έχει τίποτα και ταυτόχρονα έχει τα πάντα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στέλιος Ελληνιάδης: «Χρέος μας είναι να βοηθήσουμε την ομογένεια στην Ουκρανία να επιβιώσει και να ξανασταθεί στα πόδια της όταν τελειώσει ο βρώμικος αυτός πόλεμος»

Διεθνή / Στέλιος Ελληνιάδης: «Να βοηθήσουμε την ομογένεια στην Ουκρανία να ξανασταθεί στα πόδια της»

Η συμπαγής και δραστήρια ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας με τη μακραίωνη ιστορία και την πλούσια κουλτούρα και ο αντίκτυπος της ρωσικής εισβολής σε αυτήν, μέσα από το βλέμμα ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι άριστος γνώστης της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ρομπέρτα Μέτσολα: «Αυτό που κάνουν Πούτιν και Λουκασένκο στην Ουκρανία είναι εγκληματικό. Πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

European LiFO / Ρομπέρτα Μέτσολα: «Πούτιν και Λουκασένκο πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μια εφ’ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη στη LiFO, εν μέσω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ήδη μουσείο για τις χαμένες πατρίδες, και ελπίζω να μην εννοούν ότι θα γίνει έτσι όπως έχει σχεδιαστεί αυτό το κτήριο-τρολλιά-αγιασοφιά,εκτός αν είναι να δόσει και δουλειά σε 62 παπάδες και άλλους τόσους διάκους (όσα και οι καμπάνες).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ