Η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου μιλά για την δυσπραγία των συναδέλφων της

Η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου μιλά για την δυσπραγία των συναδέλφων της Facebook Twitter
0

Πολλοί λένε ότι αυτή η κρίση έχει προκαλέσει τον οικονομικό θάνατο του ηθοποιού.
Η περίοδος της κρίσης είναι βασικά και η μόνη που έχω γνωρίσει. Θέλω να πω πως όταν ξεκίνησα να δουλεύω άρχισε και η κρίση·(τις «καλές εποχές» τις γνωρίζω από αφηγήσεις). Αυτό που με προβληματίζει, βέβαια, είναι η επιδείνωση, δηλαδή το «κάθε πέρσι και καλύτερα». Στη δική μου ψυχολογία, από την άλλη όμως, αυτό λειτούργησε και λίγο απελευθερωτικά. Άρχισα να σκέφτομαι σαν να μην υπάρχει αύριο.

Ηθοποιός, όμως, δεν είναι επάγγελμα που έχει πάντα κρίση;
Πράγματι. Ο ηθοποιός στην καλύτερη περίπτωση ψάχνει δουλειά κάθε χρόνο, συνήθως κάθε λίγους μήνες. Τώρα, όμως, έχει αγριέψει πολύ το τοπίο. Ακυρώνονται δουλειές, πληρώνεσαι λίγο -αν πάρειςκάτι-, τα ένσημα αποτελούν παρελθόν και άλλα τέτοια ζοφερά.


Αν ήσουν τώρα πάλι στην αρχή, θα διάλεγες το ίδιο επάγγελμα;
Ναι. Είμαι αμετανόητη.


Είναι προτιμότερο να εργάζεσαι σε άλλη παράσταση ή να κάνεις δική σου ομάδα και να παρουσιάζεις δικά σου πράγματα;
Και τα δύο. Φέτος για πρώτη φορά δημιουργώ κάτι τόσο δικό μου, με την έννοια ότι συμπράττω με έναν πολύ δικό μου άνθρωπο, την Ελένη Ευθυμίου, και φτιάχνουμε μια παρασταση από την αρχή. Είναι ένα άλλο σύμπαν, μια διαδικασία με πολλές ευθύνες που δεν έχω ξαναγνωρίσει, από την οποία παίρνω γνήσια χαρά. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω και σε άλλες παραστάσεις, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ πόσο θα με γέμιζε η δημιουργία μιας παράστασης προσωπικής.


Υπάρχουν συνομήλικοί σου με ταλέντο που θα χαθούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης;
Γνωρίζω πολλούς αξιόλογους συναδέλφους της γενιάς μου που δεν δουλεύουν ή που οι δουλειές τους είναι αναντίστοιχες του ταλέντου τους. Δεν ξέρω αν θα χαθούν. Θέλει υπομονή σίγουρα και πρωτοβουλία από μέρους μας για να δημιουργήσουμε συνθήκες σε ένα καθόλου φιλικό περιβάλλον, όπου και η ανασφάλεια σε δοκιμάζει.

Συνεντεύξεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίλιαν Μήτρου: Όταν κλικάρετε «συμφωνώ», χρειάζεστε 25 μέρες για να διαβάσετε «πού» συμφωνείτε

Tech & Science / Λίλιαν Μήτρου: «Όταν κλικάρετε "συμφωνώ", χρειάζεστε 25 μέρες για να διαβάσετε πού συμφωνείτε»

Η καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου μιλάει στη LiFO για το τι πραγματικά κάνει ο «αλγόριθμος» στη ζωή μας και πόσο κινδυνεύουν τα δικαιώματά μας απ’ όσα το αυτοματοποιημένο κράτος και οι ιδιωτικοί φορείς γνωρίζουν για εμάς.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Παντελής Καψής: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει υψηλό ποσοστό, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αμφισβητήσει ευθέως τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Συνέντευξη / Παντελής Καψής: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει υψηλό ποσοστό, ο Παπανδρέου θα επιδιώξει μια ρεβάνς»

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην υπουργός αποκαλύπτει στη LiFO το παρασκήνιο της περιόδου που οδήγησε στα μνημόνια και αφηγείται άγνωστα περιστατικά από την πολύχρονη πορεία του στον Τύπο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
CHECK ΣΑΒΒΑΤΟ Αντίνοος Αλμπάνης: «Στα social media κάποτε απαντώ, γιατί σκέφτομαι ένα παιδί που ίσως πηδήξει απ’ το μπαλκόνι»

Θέατρο / Αντίνοος Αλμπάνης: «Στα social media απαντώ γιατί σκέφτομαι ένα παιδί που ίσως πηδήξει απ’ το μπαλκόνι»

Ο ηθοποιός σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη για τη νέα θεατρική του δουλειά, το «Maestro», τη διαχείριση της τοξικότητας και ένα σημαντικό μήνυμα για τον καρκίνο που πρέπει να ακουστεί.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μαρία Στρατηγάκη: «Ο όρος γυναικοκτονία πρέπει να εξεταστεί υπερκομματικά»

Κοινωνική Πολιτική / Μαρία Στρατηγάκη: «Ο όρος γυναικοκτονία πρέπει να εξεταστεί υπερκομματικά»

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου μιλά στη LIFO για την αναβάθμιση των Σπουδών Φύλου στο ελληνικό πανεπιστήμιο και απαντά στα φλέγοντα έμφυλα ζητήματα των καιρών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Άννα Φραγκουδάκη: «Έλληνες γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε»

Βιβλίο / Άννα Φραγκουδάκη: «Έλληνες γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε»

Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας μιλά, με αφορμή το νέο της βιβλίο, για τον «ορατό και αόρατο ρατσισμό», τους βολικούς εθνικούς μύθους αλλά και τον «ακροδεξιό ανδρισμό από ατσάλι».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ουρανία Κάππου: Μια ξεχωριστή δασκάλα στην άκρη του Αιγαίου

Θέματα / Ουρανία Κάππου: Μια ξεχωριστή δασκάλα στην άκρη του Αιγαίου

Η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών εκπαιδευτικός μιλά για την εμπειρία της ως δασκάλα στο δημοτικό σχολείο της Θύμαινας, και περιγράφει τις δυσκολίες και τις πολύτιμες στιγμές της ζωής στην παραμεθόριο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μια δικαίωση που άργησε αλλά που ήταν και παραμένει μονόδρομος για τον Μανώλη Κυπραίο

Συνέντευξη / Μια δικαίωση που άργησε για τον Μανώλη Κυπραίο

Ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης των ΜΑΤ το 2011 στο Σύνταγμα, και ζει πλέον με αναπηρική σύνταξη, κέρδισε την έφεση που άσκησε το ελληνικό Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον δικαίωνε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ