Μετά το Πάσχα του 2006 , βρέθηκα στο Λονδίνο για να περάσω λίγες μέρες μαζί με τον παιδικό μου φίλο. Σε μια από τις εξόδους μας βρεθήκαμε στο Bar Bistrotheque, ένα μέρος που φημίζεται για τις μοναδικές performances, τις εντυπωσιακές drag queens αλλά και τους θαμώνες του: Gareth Pugh, Pat McGrath, Sophia Kokosalaki, Princess Julia, Kenny Kampbell, Kate Moss.Εκείνο το βράδυ λοιπόν, ο κολλητός μου φίλος αποφάσισε να γίνει κομμάτι του Bistrotheque. Σήμερα κατάφερε να είναι ο μεγαλύτερος performer δίπλα στους Jonny Woo, Ryan Styles και Jodie Harsh. Η Amanda βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα για λίγες μέρες. Φωτογραφήθηκε από την καλλιτέχνιδα Κατερίνα Κανά, φορώντας δημιουργίες του σχεδιαστή Apostolos Mitropoulos. Κάπου ανάμεσα έλυσε και τις απορίες του Στάθη Μητρόπουλου.

Ποια είσαι, Amanda Pet; Σε είδαμε στην Αθήνα στο Fashion Week παρέα με την Diane Pernet και το gang του BoomBox! Τι πρέπει να ξέρουμε για σένα εδώ στην Αθήνα;
Η Amanda προέκυψε από ατελείωτο fun και διάθεση για οτιδήποτε enthusiastic και καινούργιο έβλεπα γύρω μου. Κολάζ από υπέροχη μουσική, ταινίες και γενικά εμπειρίες και interaction με κόσμο και φυσικά τη μόδα.
Η Amanda γεννήθηκε στο σπίτι μου στο Chelsea, αλλά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Bistrotheque. Από πάντα ο κύκλος των ανθρώπων που ήταν γύρω μου ήταν fun, έτσι η Amanda είναι ένα φυσικό επακόλουθο των καταστάσεων που ζούσα. Ο fabulous κόσμος που με περιτριγυρίζει σήμερα είναι πια η καθημερινότητά μου. Με τα performances που κάνω σε διάφορα venues στο Λονδίνο, ήρθαν οι γνωριμίες, όπως οι προσκλήσεις σε VIP parties.
Μπορεί να ακούγονται ψωνισμένα όλα αυτά, αλλά πάντα, από teenager, οι φίλοι μου τραβούσαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Απλά το hobby έγινε επάγγελμα, και μέσα σε μερικούς μήνες, και με σκληρή δουλειά, ήρθε και η φήμη.

Περίγραψέ μου την περσόνα της Amanda Pet. Ποιος είναι ο χαρακτήρας της, τι της αρέσει, με τι θυμώνει, πώς διασκεδάζει και πότε είναι λυπημένη;
Η Amanda Pet, ό,τι και να είναι το συναίσθημα που νιώθει, θέλει να γίνεται με μεγαλείο και θεατρινισμό. Ακούει ατελείωτες ώρες μουσική, που είναι και η κύρια έμπνευση των performances, της κίνησης, της αναπνοής της. Κάθε κίνηση προέρχεται από video clip του MTV, αφού αυτό με μεγάλωσε. Τα συναισθήματα της Amanda Pet είναι πάντοτε σκηνοθετημένα. Χαίρεται σαν την Kim Basinger στο Sexy Allien και κλαίει σαν την Tina Turner στη βιογραφία της, όταν ο σύζυγός της την πλάκωσε στο ξύλο.

Ποια είναι τα visual influences για να δημιουργηθεί η Amanda Pet; Πώς προέκυψε η υστερική αυτή εικόνα;
Θα προτιμούσα τον όρο ακραία παρά υστερική. Τα influences ποικίλλουν ανάλογα με το χαρακτήρα που πρέπει να υποδυθώ σε κάθε performance. Προϋπόθεση για μια καλή παράσταση είναι η καλή έρευνα και η τέλεια προετοιμασία. Δεν είναι εύκολο απλά να ντυθείς καρναβάλι και να βγεις στην σκηνή. Annie Lenox, Nina Hagen, Dalida και Jane Fonda είναι standard influences.

Ποια είναι η Amanda Pet όταν δεν είναι η Amanda Pet; Πώς περνάει τα πρωινά της;
Όταν η Amanda Pet κοιμάται, τότε ξυπνάει ο δημιουργός της, που είναι ο Than Pet, που είναι full time style director σε πολυεθνική εταιρεία περιποίησης μάλλινων. Η δουλειά μου σαν style director είναι για μένα εξίσου σημαντική και δημιουργική με τα performances της Amanda Pet.

Περίγραψε μου ένα από τα πιο wild nights που έζησες.
Δεν θα περιγράψω κάτι, απλά θα σε παραπέμψω στο video clip για το τραγούδι «Overpowered» της Roisin Murphy. Κάθε μου βράδυ είναι έτσι, παρέα με τους Jonny Woo, Ryan Styles, με την παρέα του BoomBox και του George and the dragon.

Ποια είναι η σχέση σου με την Αθήνα; Πόσο ελεύθερη αισθάνεται η Amanda Pet σε αυτή την πόλη;
Το πόσο ελεύθερη νιώθει η Amanda Pet δεν έχει να κάνει με το πού βρίσκεται. Την Αθήνα την αγαπώ, αφού εκεί γεννήθηκα. Εκτός από αυτό, στην Αθήνα ζει κόσμος με τον οποίο ακόμη έχω καθημερινή επαφή και πολύ καλές σχέσεις. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο στην Αθήνα μπορεί η κουλτούρα των πρωινάδικων και του ολοήμερου καφέ στην πλατεία να υποστηρίξει αυτό που κάνω!!! Κάποιοι το αποκάλεσαν «και μη χειρότερα», βλέπε Alpha, ενώ κάποιοι άλλοι, που κρατούν το μυαλό ανοιχτό και βλέπουν μπροστά, το αποκάλεσαν fabulus, βλέπετε Dianne Pernet blog.

Τελευταία στο Λονδίνο γίνονται πάρτι όπου τα αγόρια ντύνονται drag (Bistroteque). Ποια είναι η σχέση του Λονδίνου με την drag culture και πώς δικαιολογείς το νέο cool revival αυτής της κουλτούρας;
Η σχέση του Λονδίνου γενικά με την κουλτούρα είναι αυτό που σπρώχνει άτομα σαν εμένα να βγουν έξω και να πουν αυτό που έχουν να πουν. Το cross dressing άρχισε σαν υποκουλτούρα στη Νέα Υόρκη και, όπως όλες οι υποκουλτούρες, μετεξελίχθηκε σε pop κουλτούρα. Εδώ η σχέση της κουλτούρας και της μόδας είναι άμεση, οπότε όταν αγόρια ντύνονται κοπέλες, οι κοπέλες ντύνονται σαν άνδρες, το statement είναι η υπέρβαση του φύλου λόγω της δημιουργικότητας. Όπως λέει και ένας καλός μου φίλος, «tranny is the new punk».