Southern Comfort

Southern Comfort Facebook Twitter
0

Σάββατο,14/02

Είμαι και πάλι κολλημένοςμπροστά στην τηλεόραση. Όχι τηλεόραση,DVD καλύτερα. Η μανία μουγια obsessive-compulsiveπαρακολούθηση αμερικανικών τηλεοπτικώνσειρών με απελευθέρωσε από την απόλυτηαποχαύνωση της ελληνικής τηλεόρασης.Τώρα βλέπω την πιο οutrageousαπ' όλες. Ο Allan Ball,o δημιουργός του SixFeet Under,έφτιαξε ένα -φαινομενικά τουλάχιστον-εντελώς διαφορετικό σίριαλ αυτή τηφορά. Το True Bloodείναι βασισμένο στα βιβλία της CharlaineHarris και έχει να κάνει μεβρικόλακες που ζουν ανάμεσά μας, μεόμορφες γυναίκες, άπειρο σεξ, ιδρωμένασώματα και πολύ, πάρα πολύ αίμα. Όλα αυτάδιαδραματίζονται σε μια μικρή πόλη στοναμερικανικό Νότο και η σειρά θυμίζειπολύ έντονα Twin Peaks,Desperate Housewivesκαι λίγο την ταινία Συνέντευξη με έναΒρικόλακα. Έχω σκοπό να δω όλα τα επεισόδιασερί και οι εικόνες του αμερικανικούΝότου (ζέστη, γιγαντιαία δέντρα, υγρασία,μπάρμπεκιου με θαλασσινά) με κάνουν ναλιγουρεύομαι παράξενα καυτερά πιάταπου θυμίζουν Λουιζιάνα! Δυστυχώς, δενέχω ιδέα από καυτερά Γκάμπο και μπάρμπεκιουμέσα στο χειμώνα, δεν το πολυβλέπω...Φτιάχνω μια Banoffe Pie.Είναι πανεύκολη και ίσως το πιο βαρύγλυκό που μπορώ να σκεφτώ. Πού είναι ηφινέτσα των παριζιάνικων γλυκών; ΤοBanoffe είναι ακριβώς τοαντίθετο! Αδειάζω δύο κονσέρβεςσυμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα σε έναπυρίμαχο σκεύος, το καλύπτω με αλουμινόχαρτοκαι το βάζω σε ταψί μπεν μαρί (ταψί μεζεστό νερό δηλαδή). Ψήνω στο φούρνο τογάλα μέχρι να μετατραπεί σε toffee.Περίπου δύο ώρες. Όσο περιμένω, ανοίγωμία προπαρασκευασμένη ζύμη για τάρτες(μη με κοιτάτε με μισό μάτι, αυτό είναιγλυκό για robust τύπους), τηναπλώνω σε ταψί για τάρτα, τρυπώ με έναπιρούνι και ψήνω στους 170 βαθμούς. Στομεταξύ, φροντίζω να κρυώσει εντελώς τοtoffee. Όταν κρυώσει και ηζύμη τάρτας, γεμίζω με toffeeκαι κόβω σε λεπτές φέτες τρεις μπανάνες.Τις στρώνω πάνω από το toffeeχωρίς να τσιγκουνεύομαι και τελειώνωμε κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγίκαι μαύρη κρυσταλλική ζάχαρη. Έξι ώρεςκαι πέντε επεισόδια TrueBlood αργότερα ο καλόςβρικόλακας τρέχει να σώσει την Sookieαπό τα χέρια του δολοφόνου και εγώ έχωφάει το 75 % της Banoffee. Απόλυταπαρακμιακό, ευχάριστο Σαββατόβραδο,μακριά από το αλκοόλ και ένα με τη ζάχαρη.

Δευτέρα, 16/02

Αφηγούμαι σε όλους τοκατόρθωμα Banoffe και η Δ.μου λέει πως έχει υποψίες ότι το Banoffeeδεν είναι Southern Americanαλλά αγγλικό. Όντως, δημιουργήθηκε το1971 από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίουΟ Πεινασμένος Καλόγηρος στο Σάσεξ τηςΑγγλίας. Διαβάζω μάλιστα πως οι εστιάτορεςαπείλησαν με μήνυση τα Marks& Spencer's,τα οποία ανέφεραν στις συσκευασίες τηςδικής τους Banoffe πως τοσυγκεκριμένο γλυκό είναι αμερικάνικο.Το πολυκατάστημα ανακάλεσε, διαβάζω,κι εγώ σκέφτομαι πως τζάμπα κατάπια τις1.200.000 θερμίδες αυτού του φρικτού γλυκού.Επιστρέφω με ορμή στις ζαχαρωτές δαντέλεςτης γαλλικής κουζίνας και αφήνω πίσωμου την αγγλοσαξωνική χοντράδα. Σαςφιλώ!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ