Joy of Cooking

Joy of Cooking Facebook Twitter
0

Πέμπτη 07/02 

Περιμένουμεντελίβερι στο γραφείο. Εδώ, έχουμε έναβίτσιο. Ανακαλύπτουμε ένα μαγαζί μεκαλό φαγητό και του πετάμε τα μάτια έξωστις παραγγελίες. Το νέο ταξιδεύειγρήγορα σε όλα τα τμήματα και σε λιγότεροαπό δύο μέρες το ντελίβερι μπόι τουσυγκεκριμένου μαγαζιού πηγαινοέρχεταιδέκα φορές τη μέρα ευτυχισμένο, μεσακούλες γεμάτες παραγγελίες. Το νέομας favouriteείναι τούρκικα από το KosebasiExpressστο Σύνταγμα (Μητροπόλεως 3, 210 3232251).Φαίνεται μας έχει πιάσει νοσταλγία γιατην Πόλη. Λαχματζούν, πεϊνιρλί με τυρίκαι παστουρμά (πάρα πολύ ωραία), αρωματικέςσαλάτες, κεμπάμπ. Έχουμε πάθει μανία.Μάλλον φταίει το κρύο και η λαχτάρα τωνπερισσοτέρων για διακοπές. Κάθε μπουκιάαπό το σις κεμπάμπ μου με πηγαίνει όλοκαι πιο κοντά στο Βόσπορο, ένα ανοιξιάτικοαπόγευμα.

Παρασκευή 08/02 

Παριστάνωτο νοσοκόμο ενώ είμαι κι εγώ άρρωστος.Όλοι γύρω μου έχουν πυρετό. Μας έχειδιαλύσει η έκλειψη. Δεν υπάρχει Υδροχόοςπου να στέκει ακόμα όρθιος. Όλοι κάτω.Σαν τις μύγες. Ετοιμάζω ένα πολύ ωραίοκαι invigoratingτσάι από την Ταϊλάνδη. Σε μια κατσαρόλακόβω σε φέτες μπόλικο φρέσκο τζίντζερ.Γεμίζω με νερό και σιγοβράζω. Θέλει ώρα,γιατί όσο πιο γρήγορα βράζει τόσο πιοκαυτερό και επιθετικό θα γίνει. Τοεπιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να είναικάτι πιο soft.Όταν σιγοβράσει για περίπου τρία τέταρτα,αφαιρώ το τζίντζερ και προσθέτω χυμόλάιμ και μέλι. Σερβίρω σε γυάλινα ποτήριαμε ένα κομμάτι λάιμ και λίγο δυόσμο.Καταπίνω το ανακουφιστικό ποτό. Νιώθωτη ζέστη να κατεβαίνει στο στομάχι καινα μου δίνει ενέργεια. Αυτοί οι Ταϊλανδέζοιξέρουν πολλά τελικά. Όλο το σπίτι μυρίζειτζίντζερ και λάιμ.

Σάββατο 09/02 

Παραλαμβάνωτο Joyof Cooking.Πρόκειται-σύμφωνα με όσα διαβάζω στο ίντερνετ-για ένα από τα σημαντικότερα βιβλίαμαγειρικής και βρίσκεται στη λίστα μετα 30 σημαντικότερα βιβλία όλων τωνεποχών. Πρωτοεκδόθηκε στα '30sστην Αμερική και έκτοτε κάνει επανεκδόσειςανανεωμένες και εμπλουτισμένες. Είναιμια εγκυκλοπαίδεια. Συνταγές, μέθοδοι,συμβουλές. Μεγάλη ακρίβεια, τεράστιασαφήνεια στον τρόπο που αποδίδονται οισυνταγές. Για πρώτη φορά βλέπω συνταγέςμαγειρικής διατυπωμένες με διαφορετικότρόπο. Εξηγώ: στο JoyOfCookingδεν αναγράφονται πρώτα τα υλικά καιμετά ο τρόπος εκτέλεσης της συνταγής.Τα υλικά αναγράφονται ενωμένα με τοντρόπο εκτέλεσης. Διαβάζοντάς τεςσκέφτομαι πως αν το συνηθίσει κανείςείναι πολύ πιο εύκολο. Περνώ δύο ώρεςμε το νέο μου βιβλίο και σιγά-σιγά τοκαταλαβαίνω και αρχίζω να εκτιμώ τημεγάλη του αξία. Δεκαετίες γνώσης καιεμπειρίας κρύβονται σε αυτές τις σελίδεςμε τον πιο μεγαλοφυή τρόπο. Δεν απευθύνεταιμόνο σε αυτούς που κατέχουν το ζήτημααλλά και σε αυτούς που θέλουν να μάθουν.Το Joyτούς τα παρουσιάζει με τον πιο εύκολοτρόπο. Και όταν λέμε έχει τα πάντα, έχειτα πάντα! 

Τρίτη 12/02 

Ετοιμάζουμετεύχος των ερωτευμένων. Συμφωνήσαμεπως η λέξη Άγιος Βαλεντίνος δεν θαυπάρξει πουθενά μέσα στο τεύχος. Όλοκαι κάπου θα μας έχει ξεφύγει. Αγαπώτους έρωτες, αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλουαυτή τη μέρα. Ειλικρινά, τι νόημα έχουνδέκα κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα κουτίσοκολάτες; Κοιτώ με περηφάνια τα ζευγάριαπου επιλέξαμε στο αφιέρωμα γιατί είναιίσως τα πιο κουλ που ξέρω. Ο ΣτάθηςΜητρόπουλος στο γραφείο έχει ίσως τοκαλύτερο πρότζεκτ για αυτή την κωλομέρα.Θα πάει να φάει καρδιές στη Βάρη. Ελπίζωνα εννοεί ψητές. Εγώ θα πάω με τους φίλουςμου να δούμε την Όλια Λαζαρίδου να παίζειτην Μπλανς Ντιμπουά... Σαςφιλώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ