Απεργία την Πρωτομαγιά

 
 
Τα Top-5 μοντέλα του 2018 σύμφωνα με τον Jeremy Clarkson

Τα Top-5 μοντέλα του 2018 σύμφωνα με τον Jeremy Clarkson

Ο γνωστός Βρετανός πρώην παρουσιαστής του «Top Gear» οδήγησε 28 νέα μοντέλα για λογαριασμό των «Sunday Times» και επέλεξε τα 5 κορυφαία εξ αυτών.

Ο Jeremy Clarkson αποτελεί πιθανόν τον πιο αναγνωρίσιμο δημοσιογράφο αυτοκινήτου στον κόσμο, ο οποίος είναι γνωστός για τις αιρετικές απόψεις του, καθώς και για το φλεγματικό, στα όρια του προκλητικού, βρετανικό χιούμορ του. Ωστόσο, οι απανταχού φίλοι του αυτοκινήτου θεωρούν τη γνώμη του βαρύνουσας σημασίας, πόσο μάλλον όταν την καταγράφει σε μια έγκυρη εφημερίδα όπως οι «Sunday Times».


Για λογαριασμό της γνωστής κυριακάτικης εφημερίδας, ο Clarkson οδήγησε 28 νέα μοντέλα μέσα στο 2018, από τα οποία επέλεξε τα πέντε κορυφαία κατά την όχι και τόσο ταπεινή άποψη του. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το άτυπο top-5 του Βρετανού πρώην παρουσιαστή του «Top Gear» περιλαμβάνει ορισμένα εξωτικά και σχεδόν απλησίαστα μοντέλα. Ας τα δούμε, μαζί με χαρακτηριστικές ατάκες του για καθένα από αυτά:

 

1

Lamborghini Huracan Performante

Τα Top-5 μοντέλα του 2018 σύμφωνα με τον Jeremy Clarkson

 

«Πολλές φορές σκέφτομαι ότι τη διοίκηση της Lamborghini θα μπορούσε άνετα να την έχει αναλάβει ένα μάτσο 10χρονα παιδιά... Ναι, είναι προφανές ότι στις μέρες μας ανήκει σε γερμανικά χέρια, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι, χωρίς την παρουσία της Audi στην κεφαλή της εταιρείας, η Huracan πιθανόν να διέθετε μέχρι και... διαστημικά λέιζερ στην οροφή της!» τόνισε με τον γνωστό εκκεντρικό του τρόπο για την εξωπραγματική έκδοση της Lamborghini Huracan ονόματι Performante, η οποία δικαιωματικά βρέθηκε στην 1η θέση των προτιμήσεών του για το 2018, καθώς της έδωσε 5/5 αστέρια.

 

2

Porsche 911 GT2 RS

Τα Top-5 μοντέλα του 2018 σύμφωνα με τον Jeremy Clarkson

 

«Η GT2 RS είναι το ιδανικό σπορ αυτοκίνητο. Και αυτό το λέει κάποιος που ουδέποτε υπήρξε φαν της Porsche» ήταν το αναπάντεχα εγκωμιαστικό σχόλιο του Clarkson, το οποίο συνοδεύτηκε με την αντίστοιχη βαθμολογία των 5 αστεριών, καθώς και τη 2η θέση στις προτιμήσεις του για τη χρονιά που μας πέρασε. Όχι κι άσχημα για κάποιον μη-θαυμαστή της γερμανικής φίρμας.

 

3

Alpina B5

Τα Top-5 μοντέλα του 2018 σύμφωνα με τον Jeremy Clarkson

 

«Πραγματικά, η Alpina B5 είναι τόσο κοντά στην τελειότητα όσο κανένα άλλο αυτοκίνητο». Στην 3η θέση του άτυπου top-5 από τον Jeremy Clarkson για το 2018 συναντάμε την Alpina B5 και το παραπάνω σχόλιο του Βρετανού δημοσιογράφου-παρουσιαστή συνοδεύτηκε από βαθμολογία με 4/5 αστέρια. Σχεδόν άγγιξε την τελειότητα, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι εμείς.

 

4

Aston Martin Vantage

Τα Top-5 μοντέλα του 2018 σύμφωνα με τον Jeremy Clarkson

 

«Όταν αναφερόμαστε σε απόλυτη οδηγική απόλαυση, η Aston Martin Vantage είναι στο ίδιο επίπεδο με την Porsche 911». Αλλιώς, σε ελεύθερη μετάφραση, «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», καθώς ο Clarkson είναι γνωστός θαυμαστής της Aston Martin και, κατ' επέκταση, των αγγλικών μοντέλων. Τέσσερα στα πέντε αστέρια για την Aston Martin Vantage και 4η θέση στην προσωπική κατάταξη του Βρετανού για το 2018. Ήτανε «δίκαιο» και έγινε πράξη.

 

5

Bentley Continental GT

Τα Top-5 μοντέλα του 2018 σύμφωνα με τον Jeremy Clarkson

 

«Η Bentley Continental GT αποτελεί την επιτομή του στυλάτου premium μοντέλου, όπως η σωστή διακόσμηση σε κάθε... λαχταριστό γλυκό που σέβεται τον εαυτό του».

 

Η νέα γενιά της Bentley Continental GT φαίνεται ότι ενθουσίασε τον Jeremy Clarkson, ο οποίος την αποθέωσε με μία ακόμη ατάκα από αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει (και πιθανόν τις καταλαβαίνει μόνο ο ίδιος και οι συνεργάτες του), ενώ τη βαθμολόγησε με 4/5 αστέρια, τοποθετώντας την στην 5η θέση της λίστας με τα κορυφαία μοντέλα που οδήγησε μέσα στο 2018.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ