«Στείλτε μου λεφτά»- Εκατομμυριούχος τραγουδιστής λέει ότι έλαβε πάνω από 390.000€ με αυτή την ανάρτηση

«Στείλτε μου λεφτά»- Εκατομμυριούχος τραγουδιστής λέει ότι έλαβε πάνω από 390.000€ με αυτή την ανάρτηση Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο εκατομμυριούχος τραγουδιστής Davido λέει ότι φαν και διάσημοι φίλοι του έστειλαν πάνω από 390.000 ευρώ, έπειτα από ανάρτηση στο Twitter με την οποία ζητούσε από τους followers να του στείλουν χρήματα. 

«Σας έδωσα ένα τραγούδι επιτυχία… στείλτε μου χρήματα», έγραψε στο Twitter ο Νιγηριανοαμερικανός Ντέιβιντ Αμπελέκε, όπως είναι το πραγματικό του όνομα και έδωσε τα στοιχεία ενός νέου λογαριασμού σε νιγηριανή τράπεζα. 

Εντός 90 λεπτών από την ανάρτηση ο 28χρονος δημοσίευσε ένα screenshot από τον λογαριασμό του, που έδειχνε ότι ήδη είχαν κατατεθεί πάνω από 42 εκατομμύρια νάιρα (περίπου 90.000 ευρώ). 

Σε μία ανάρτηση με emoji γέλιου ανέφερε ότι στόχος του ήταν να συγκεντρώσει 100 εκατ. νάιρα (215.000 ευρώ) για να μπορέσει να πάρει την Rolls Royce του από λιμάνι. 

Σταρ και εταιρείες κόμπαζαν ότι συμμετείχαν σε αυτό τον «έρανο», δημοσιεύοντας screenshots από τις δωρεές τους, καθώς η υπόθεση έγινε viral συγκεντρώνοντας τόσο θετικές αντιδράσεις χρηστών social media στη Νιγηρία, όσο και επικρίσεις γιατί ένας πλούσιος σταρ δημοσίως ζητούσε χρήματα. 

Με διαδοχικές αναρτήσεις του, ο Davido ευχαρίστησε σταρ από τον ράπερ Falz μέχρι τους Νιγηριανούς ποδοσφαιριστές της Λέστερ, Γουίλφρεντ Ντίντι και Κελέτσι Ιχεανάτσο, μεταξύ post με φωτογραφίες που καθόταν σε μια Lamborghini ή φαινόταν να αγοράζει πολυτελή κοσμήματα στο Ντουμπάι. 

Το βράδυ της Πέμπτης δημοσίευσε νέο screenshot, σύμφωνα με το οποίο στον λογαριασμό του κατατέθηκαν 184 εκατομμύρια νάιρα (395.600 ευρώ) σε λιγότερο από δύο ημέρες. 

Πολλοί φαν δημοσίευσαν ανάλογες φωτογραφίες για τις καταθέσεις λίγων δολαρίων στον λογαριασμό ενός εκ των πιο διάσημων ποπ σταρ στην Αφρική. Κάποιοι όμως ήταν σφοδρά επικριτικοί, μιλώντας για ένα ανήθικο κόλπο. 

«Η Νιγηρία είναι μία δυστοπία. Είναι περίεργο κάποιος που δεν έχει ανάγκη ενθαρρύνει ανθρώπους που πιθανότατα έχουν ανάγκη και που έχουν πολύ λιγότερα από εκείνον να τους στείλει χρήματα. Σε μια χώρα όπου μόνο ένα μικροσκοπικό ποσοστό έχει μέχρι 500.000 νάιρα στον λογαριασμό του (1.000 ευρώ)», έγραψε κάποιος στο Twitter. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM