Ο Banksy θέλει να αγοράσει μια φυλακή και να τη μετατρέψει σε κέντρο τέχνης

Ο Bansky θέλει να αγοράσει μια φυλακή και να τη μετατρέψει σε κέντρο τέχνης Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Ο Banksy προσφέρθηκε να συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει τη φυλακή του Ρίντινγκ, όπου κάποτε κρατούνταν ο συγγραφέας, Όσκαρ Ουάιλντ και να τη μετατρέψει σε κέντρο τέχνης.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου υποσχέθηκε να αγοράσει τη φυλακή δίνοντας 10 εκατομμύρια λίρες πουλώντας ένα στένσιλ που είχε φτιάξει τον περασμένο Μάρτιο και φέρεται να απεικονίζει τον Όσκαρ Ουάιλντ. Πρόκειται για μια κίνηση που οι ακτιβιστές ελπίζουν ότι θα αποτρέψει την πώλησή της φυλακής σε κατασκευαστές κατοικιών.

Η συνεισφορά του Banksy, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο του Ρίντινγκ, θα φέρει την προσφορά για την αγορά της φυλακής σε περίπου 12,6 εκατομμύρια λίρες.

Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ είπε για τον Ουάιλντ ότι «η μετατροπή του τόπου που τον κατέστρεψε σε καταφύγιο τέχνης είναι κάτι εξαιρετικό που πρέπει να κάνουμε».

Η τοιχογραφία του Banksy απεικονίζει μια φιγούρα, που θεωρείται ότι είναι ο Όσκαρ Ουάιλντ, να κατεβαίνει από τον τοίχο της φυλακής με σεντόνια έχοντας μαζί του μια γραφομηχανή. Το στένσιλ παρουσιάστηκε στην Πινακοθήκη του Μπρίστολ νωρίτερα αυτό το μήνα ως μέρος μιας έκθεσης του καλλιτέχνη Γκρέισον Πέρι.

Σειρά γνωστών ηθοποιών, ανάμεσά τους η Κέιτ Γουίνσλετ και Νάταλι Ντόρμερ, έχουν υποστηρίξει δημόσια τη μετατροπή της φυλακής σε πολιτιστικό κέντρο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ