Κλιμακώνεται η ένταση στον Καναδά με το «Κομβόι της Ελευθερίας»: Συνελήφθησαν διαδηλωτές

Αστυνομία στον Καναδά Facebook Twitter
Twitter
0

Η καναδική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών κοντά σε μια γέφυρα στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, προσπαθώντας να τερματίσει μία από τις κύριες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα ενάντια στον εμβολιασμό και άλλους περιορισμούς της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, μετά από προειδοποιήσεις, η αστυνομία είπε ότι έγιναν συλλήψεις και ρυμουλκήθηκαν οχήματα λίγο μετά τα ξημερώματα κοντά στη γέφυρα Αμπάσαντορ που συνδέει το Ντιτρόιτ με την πόλη Ουίνσδορ του Οντάριο - το πιο πολυσύχναστο συνοριακό πέρασμα με τις ΗΠΑ.

Εικόνες και βίντεο από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αστυνομικούς να κρατούν διαδηλωτές και να απομακρύνουν οχήματα.

Μόνο δύο φορτηγά και λιγότεροι από δώδεκα διαδηλωτές εξακολουθούσαν να κλείνουν τον δρόμο προς τη γέφυρα, αφού ο αριθμός μειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και προτού εισέλθει η αστυνομία. Στη συνέχεια, τα οδοφράγματα της αστυνομίας παρέμειναν και δεν ήταν αμέσως σαφές πότε θα μπορούσε να ανοίξει η γέφυρα.

Εχθές είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ της καναδικής αστυνομίας και των διαδηλωτών, καθώς η δικαστική εντολή και οι απειλές για συλλήψεις δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αποκλεισμό της γέφυρας στο Ουίντσορ, στο Οντάριο, ο οποίος εισήλθε πλέον στην έκτη ημέρα του.

«Οι επιχειρήσεις επιβολής του νόμου συνεχίζονται στην περιοχή της διαδήλωσης με συλλήψεις. Οχήματα απομακρύνονται. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να αποφεύγετε την περιοχή», αναφέρει η τοπική αστυνομία σε ένα tweet σήμερα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των συλλήψεων.

Η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της με περισσότερα από 50 οχήματα σήμερα, καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών μειώθηκε σε περίπου 45 από 100 χθες. Η αστυνομία του Ουίντσορ έγραψε σε τουίτ: «Θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή για κάθε παράνομη δραστηριότητα».

Αργά χθες το βράδυ, η αστυνομία του Ουίντσορ συνέλαβε έναν 27χρονο για εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με την κινητοποίηση, στο πλαίσιο του "Κομβόι της Ελευθερίας", στην πρώτη σύλληψη από τότε που ξεκίνησε η κατάληψη της γέφυρας την προηγούμενη Δευτέρα.

Παρά τη δικαστική εντολή για τον τερματισμό της κατάληψης και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την επαρχία του Οντάριο, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να διαλύσει εντελώς το πλήθος και να ξεκινήσει εκ νέου η κυκλοφορία μεταξύ των συνόρων.

«Ελπίζουμε ότι θα ανοίξει σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ουίντσορ Ντρου Ντίλκενς στο CBC News, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα της γέφυρας Αμπάσαντορ.
 

Με πληροφορίες Guardian & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM