Το Ισραήλ ρίχνει στη Γάζα φυλλάδια με τη σορό του Σινουάρ και μήνυμα προς τη Χαμάς

Το Ισραήλ ρίχνει στη Γάζα φυλλάδια με τη σορό του Σινουάρ και μήνυμα προς τη Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια πάνω από τη νότια Γάζα το Σάββατο που έδειχναν μια εικόνα του νεκρού Γιαχία Σινουάρ με το μήνυμα ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον θάνατο του αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Ο Γιαχία Σινουάρ κατέστρεψε τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό τούνελ και εξοντώθηκε όταν προσπάθησε να διαφύγει πανικόβλητος. Όποιος ρίξει το όπλο και παραδώσει τους ομήρους, θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά» έγραφε το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η διατύπωση του φυλλαδίου ήταν από μια δήλωση του Νετανιάχου την Πέμπτη μετά την επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός μετά από τακτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατου στη Ράφα, κοντά στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου.

Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα

Η κίνηση αυτή έγινε καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 37 ανθρώπους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, Σάββατο 19/10. Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στη βόρεια Γάζα, όπου δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους όταν το νοσοκομείο της Ινδονησίας στην περιοχή χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς πέθαναν «ως αποτέλεσμα της πολιορκίας του νοσοκομείου, της διακοπής της ηλεκτροδότησης και των ιατρικών προμηθειών», προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «συνεχίζουν να πολιορκούν το νοσοκομείο» και τα συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις γεννήτριες. Εκτός από το νοσοκομείο της Ινδονησίας, το νοσοκομείο al-Awda και το νοσοκομείο Kamal Adwan λέγεται ότι «πολιορκούνται ταυτόχρονα».

Το Ισραήλ, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του παεαδέχτηκε ότι επιχειρούσε κοντά στο νοσοκομείο της Ινδονησίας, σημειώνοντας: «Τα στρατεύματα που επιχειρούν στην περιοχή έχουν εκπαιδευτεί για την επιχειρησιακή δραστηριότητα και έχουν ενημερωθεί για τη σημασία του μετριασμού της βλάβης των αμάχων και των ιατρικών υποδομών».

Βόρεια Γάζα: Πάνω από 400 νεκροί σε δύο εβδομάδες ισραηλινών επιθέσεων

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας αναφέρει ότι περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στο βόρειο τμήμα της επικράτειας τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM