Το Ισραήλ ρίχνει στη Γάζα φυλλάδια με τη σορό του Σινουάρ και μήνυμα προς τη Χαμάς

Το Ισραήλ ρίχνει στη Γάζα φυλλάδια με τη σορό του Σινουάρ και μήνυμα προς τη Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια πάνω από τη νότια Γάζα το Σάββατο που έδειχναν μια εικόνα του νεκρού Γιαχία Σινουάρ με το μήνυμα ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον θάνατο του αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Ο Γιαχία Σινουάρ κατέστρεψε τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό τούνελ και εξοντώθηκε όταν προσπάθησε να διαφύγει πανικόβλητος. Όποιος ρίξει το όπλο και παραδώσει τους ομήρους, θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά» έγραφε το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η διατύπωση του φυλλαδίου ήταν από μια δήλωση του Νετανιάχου την Πέμπτη μετά την επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός μετά από τακτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατου στη Ράφα, κοντά στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου.

Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα

Η κίνηση αυτή έγινε καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 37 ανθρώπους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, Σάββατο 19/10. Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στη βόρεια Γάζα, όπου δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους όταν το νοσοκομείο της Ινδονησίας στην περιοχή χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς πέθαναν «ως αποτέλεσμα της πολιορκίας του νοσοκομείου, της διακοπής της ηλεκτροδότησης και των ιατρικών προμηθειών», προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «συνεχίζουν να πολιορκούν το νοσοκομείο» και τα συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις γεννήτριες. Εκτός από το νοσοκομείο της Ινδονησίας, το νοσοκομείο al-Awda και το νοσοκομείο Kamal Adwan λέγεται ότι «πολιορκούνται ταυτόχρονα».

Το Ισραήλ, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του παεαδέχτηκε ότι επιχειρούσε κοντά στο νοσοκομείο της Ινδονησίας, σημειώνοντας: «Τα στρατεύματα που επιχειρούν στην περιοχή έχουν εκπαιδευτεί για την επιχειρησιακή δραστηριότητα και έχουν ενημερωθεί για τη σημασία του μετριασμού της βλάβης των αμάχων και των ιατρικών υποδομών».

Βόρεια Γάζα: Πάνω από 400 νεκροί σε δύο εβδομάδες ισραηλινών επιθέσεων

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας αναφέρει ότι περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στο βόρειο τμήμα της επικράτειας τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM