Το Ισραήλ ρίχνει στη Γάζα φυλλάδια με τη σορό του Σινουάρ και μήνυμα προς τη Χαμάς

Το Ισραήλ ρίχνει στη Γάζα φυλλάδια με τη σορό του Σινουάρ και μήνυμα προς τη Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια πάνω από τη νότια Γάζα το Σάββατο που έδειχναν μια εικόνα του νεκρού Γιαχία Σινουάρ με το μήνυμα ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον θάνατο του αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Ο Γιαχία Σινουάρ κατέστρεψε τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό τούνελ και εξοντώθηκε όταν προσπάθησε να διαφύγει πανικόβλητος. Όποιος ρίξει το όπλο και παραδώσει τους ομήρους, θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά» έγραφε το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η διατύπωση του φυλλαδίου ήταν από μια δήλωση του Νετανιάχου την Πέμπτη μετά την επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός μετά από τακτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατου στη Ράφα, κοντά στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου.

Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα

Η κίνηση αυτή έγινε καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 37 ανθρώπους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, Σάββατο 19/10. Οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στη βόρεια Γάζα, όπου δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους όταν το νοσοκομείο της Ινδονησίας στην περιοχή χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς πέθαναν «ως αποτέλεσμα της πολιορκίας του νοσοκομείου, της διακοπής της ηλεκτροδότησης και των ιατρικών προμηθειών», προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «συνεχίζουν να πολιορκούν το νοσοκομείο» και τα συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις γεννήτριες. Εκτός από το νοσοκομείο της Ινδονησίας, το νοσοκομείο al-Awda και το νοσοκομείο Kamal Adwan λέγεται ότι «πολιορκούνται ταυτόχρονα».

Το Ισραήλ, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του παεαδέχτηκε ότι επιχειρούσε κοντά στο νοσοκομείο της Ινδονησίας, σημειώνοντας: «Τα στρατεύματα που επιχειρούν στην περιοχή έχουν εκπαιδευτεί για την επιχειρησιακή δραστηριότητα και έχουν ενημερωθεί για τη σημασία του μετριασμού της βλάβης των αμάχων και των ιατρικών υποδομών».

Βόρεια Γάζα: Πάνω από 400 νεκροί σε δύο εβδομάδες ισραηλινών επιθέσεων

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας αναφέρει ότι περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στο βόρειο τμήμα της επικράτειας τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM