Η Κίνα δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία- Απειλούν το Πεκίνο οι Anonymous της Ουκρανίας

China will not join sanctions on Russia, banking regulator says Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Η Κίνα δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε αντίθεση με τη Δύση, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής των τραπεζών της χώρας.

Πρόσθεσε ότι ο αντίκτυπος των μέτρων στην Κίνα θα είναι περιορισμένος. Άμεση η απάντηση από τους Anonymous της Ουκρανίας, που με ανάρτησή τους στο Twitter απειλούν με αντίποινα.

Η Κίνα έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και επανειλημμένα επικρίνει αυτό που αποκαλεί παράνομες και μονομερείς κυρώσεις.

«Όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις, δεν τις εγκρίνουμε, ειδικά τις μονομερώς επιβληθείσες κυρώσεις, επειδή δεν λειτουργούν καλά και δεν έχουν νομική βάση», δήλωσε ο Guo Shuqing, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών και Ασφαλίσεων.

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιες κυρώσεις, Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε κανονικά τις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές μας με τα σχετιζόμενα μέρη» σημείωσε.

Η Κίνα και η Ρωσία είναι πλέον στενοί εμπορικοί εταίροι. 

Το συνολικό εμπόριο μεταξύ των δύο εκτοξεύτηκε στο 35,9% πέρυσι στα 146,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, με τη Ρωσία να χρησιμεύει ως κύρια πηγή πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και γεωργικών εμπορευμάτων.

«Ο αντίκτυπος από τις κυρώσεις στην οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Κίνας απέχει πολύ από το να είναι σημαντικός», πρόσθεσε ο Guo.

«Συνολικά δεν θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο (στην Κίνα) ακόμη και στο μέλλον», είπε ο Guo, επικαλούμενος την ανθεκτικότητα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κίνας.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ