LIVE!

Γερμανία: Ακτιβιστές έβαψαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Γερμανία: Ακτιβιστές της «Τελευταίας γενιάς» έβαψαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ακτιβιστές για το κλίμα έβαψαν με πορτοκαλί χρώμα την Πύλη του Βραδεμβούργου.

Η οργάνωση ακτιβιστών για το κλίμα «Τελευταία γενιά» έβαψε με πορτοκαλί χρώμα το σημαντικότερο ορόσημο στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, την Πύλη του Βραδεμβούργου για να διαμαρτυρηθεί μέχρι να «ξεκινήσει η αλλαγή», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις.

«Η Πύλη του Βραδεμβούργου είναι το πιο διάσημο ορόσημο του Βερολίνου και, όπως κανένα άλλο μνημείο στη Γερμανία, αντιπροσωπεύει, μεγάλα, ελπιδοφόρα σημεία καμπής στην ιστορία. Σήμερα το λέμε ξεκάθαρα: Είμαστε εδώ, είμαστε περισσότεροι από ποτέ και θα τερματίσουμε τη διαμαρτυρία μας μόνο όταν ξεκινήσει η αλλαγή», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης «Τελευταία γενιά», Μάριον Φάμπιαν και διευκρίνισε ότι οι ακτιβιστές είχαν εξοπλιστεί με ειδικά σπρέι.

Η οργάνωση έγινε γνωστή όταν πριν από λίγους μήνες μέλη της άρχισαν να εμποδίζουν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, κολλώντας τις παλάμες τους στην άσφαλτο.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις και έγιναν συλλήψεις. Την ίδια ώρα, η δράση της οργάνωσης διερευνάται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ενώ τη συμπεριφορά της έχουν καταδικάσει ακόμη και οι Πράσινοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM