Γερμανία: Ακτιβιστές έβαψαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Γερμανία: Ακτιβιστές της «Τελευταίας γενιάς» έβαψαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ακτιβιστές για το κλίμα έβαψαν με πορτοκαλί χρώμα την Πύλη του Βραδεμβούργου.

Η οργάνωση ακτιβιστών για το κλίμα «Τελευταία γενιά» έβαψε με πορτοκαλί χρώμα το σημαντικότερο ορόσημο στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, την Πύλη του Βραδεμβούργου για να διαμαρτυρηθεί μέχρι να «ξεκινήσει η αλλαγή», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις.

«Η Πύλη του Βραδεμβούργου είναι το πιο διάσημο ορόσημο του Βερολίνου και, όπως κανένα άλλο μνημείο στη Γερμανία, αντιπροσωπεύει, μεγάλα, ελπιδοφόρα σημεία καμπής στην ιστορία. Σήμερα το λέμε ξεκάθαρα: Είμαστε εδώ, είμαστε περισσότεροι από ποτέ και θα τερματίσουμε τη διαμαρτυρία μας μόνο όταν ξεκινήσει η αλλαγή», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης «Τελευταία γενιά», Μάριον Φάμπιαν και διευκρίνισε ότι οι ακτιβιστές είχαν εξοπλιστεί με ειδικά σπρέι.

Η οργάνωση έγινε γνωστή όταν πριν από λίγους μήνες μέλη της άρχισαν να εμποδίζουν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, κολλώντας τις παλάμες τους στην άσφαλτο.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις και έγιναν συλλήψεις. Την ίδια ώρα, η δράση της οργάνωσης διερευνάται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ενώ τη συμπεριφορά της έχουν καταδικάσει ακόμη και οι Πράσινοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM