Ερντογάν: «Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία συνομιλιών για το Κυπριακό»

Ερντογάν: «Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία συνομιλιών για το Κυπριακό» Facebook Twitter
EPA/ULAS YUNUS TOSUN
0

Την ανάγκη να μη χαθεί η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί με τις νέες διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τη μεγάλη παρέλαση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, με την ευκαρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Λίγοι μετά το τέλος της παρέλασης, ο Τούρκος Πρόεδρος που έφτασε στα Κατεχόμενα με το προεδρικό αεροπλάνο συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

 

Στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι αξιολογήθηκαν «ένα - ένα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην πορεία των συνομιλιών και φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν για την επίλυση του Κυπριακού» και επεσήμανε ότι «αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί».

Ο Μουσταφά Ακιντζί με τη σειρά του δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και η Τουρκία στηρίζουν τη διαδικασία της λύσης του Κυπριακού και αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα εξέφρασε την ελπίδα «να λήφθηκαν επαρκή μαθήματα». Ανέφερε ότι «πριν από τις 20 Ιουλίου υπήρχε η 15η Ιουλίου. Εάν δεν υπήρχε η 15η Ιουλίου δεν θα υπήρχε και η 20η Ιουλίου» και στο τέλος ευχήθηκε να μην ξανά υπάρξουν άλλες τέτοιες μέρες και οι άνθρωποι να μάθουν να ζουν ειρηνικά.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «είναι θλιβερό το γεγονός ότι άλλοι πενθούν και άλλοι γιορτάζουν», ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη τόνισε πως είναι παρήγορη η χθεσινή δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, που αναγνωρίζει ότι δεν ήταν μια ειρηνευτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος και πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Ερντογάν τουλάχιστον θα υποδηλώσει την αποφασιστικότητα της χώρας του να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, αποφεύγοντας τις όποιες προκλήσεις».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ