Αντικρουόμενες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει σχέδιο νόμου που περιορίζει τις αμβλώσεις.

 

Ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα κινημάτων που συνδέονται με την καθολική Εκκλησία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίζ Γκαγιαρδόν ανακοίνωσε την κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας, που επιτρέπει στις γυναίκες να διακόπτουν ελεύθερα την κύηση μέχρι την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

 

Το νομοσχέδιο της συντηρητικής κυβέρνησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Μέλη φεμινιστικών οργανώσεων διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης. «Δεν τίθεται θέμα ιδεολογίας. Οι εκτρώσεις δεν είναι υποχρεωτικές για όσους δεν το επιθυμούν. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αναγκάζονται να επιλέξουν την άμβλωση. Καμία γυναίκα δεν επιθυμεί την απαγόρευση των αμβλώσεων», υποστήριξε μια διαδηλώτρια.

 

 

 

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, όπου το Λαϊκό Κόμμα διαθέτει την πλειοψηφία. Αν εγκριθεί, οι αμβλώσεις θα επιτρέπονται μόνο σε δυο περιπτώσεις: όταν κινδυνεύει η υγεία της εγκύου ή όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού.

 

 

Πηγή: Euronews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr