Η αστυνομία εισέβαλε στην πλατεία Ανεξαρτησίας

Η αστυνομία εισέβαλε στην πλατεία Ανεξαρτησίας Facebook Twitter
3

Χιλιάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ουκρανικής αστυνομίας εισέβαλαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους απώθησαν βίαια τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, που μάχονταν στα οδοφράγματα. Πάνοπλοι αστυνομικοί δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό, ώστε τα συνεργεία του δήμου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του χώρου, μετά από εισαγγελική εντολή για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο κέντρο του Κιέβου.

Οι αρχές έχουν ανακαταλάβει μεγάλα τμήματα της πλατείας, που αποτελεί το επίκεντρο των φιλοευρωπαϊκών κινητοποιήσεων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Έντεκα διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αντιπολίτευση. Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη πρόκληση απέναντι σε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Είμαστε εδώ άοπλοι. Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται έτσι ειρηνικοί πολίτες στη χώρα μας», υποστήριξε ένας διαδηλωτής, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε εδώ σαν ανθρώπινη ασπίδα ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις και την Μπερκούτ από την μια πλευρά και τα νέα παιδιά από την άλλη. Ελπίζουμε και οι μεν να μην επιτεθούν και οι δε να μην απαντήσουν».

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της εισβολής των ειδικών δυνάμεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Ακολούθησαν συγκρούσεις σώμα με σώμα. Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Από την εξέδρα της πλατείας κάλεσαν εκατομμύρια πολίτες να κατέβουν στους δρόμους. Απερίφραστα καταδίκασαν τη χρήση βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Αποκρουστικά» χαρακτήρισε τα επεισόδια ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. «Διαπιστώνω με θλίψη τη χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών», σημείωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, που βρίσκεται στο Κίεβο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία προσπαθεί να εξακριβώσει, ποιoς έδωσε την εντολή για την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ