Η κυβέρνηση της Αργεντινής προχώρησε στα τέλη του περασμένου μήνα στη χορήγηση γυναικείας ταυτότητας σε ένα 6χρονο αγόρι που άρχισε να ντύνεται σαν κορίτσι σε ηλικία 4 ετών. Το αγόρι βαπτίστηκε Μανουέλ, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, από πολύ μικρό έδειξε την πραγματική ταυτότητα του και ήθελε να το φωνάζουν Λούλου.

 

Οι Αρχές χορήγησαν στη Λούλου τροποποιημένο πιστοποιητικό γέννησης και νέα γυναικεία ταυτότητα, «εκμεταλλευόμενες» μια πρωτοποριακή νομοθεσία που εγκρίθηκε στη χώρα και επιτρέπει στους πολίτες να αλλάζουν όνομα και φύλο στα επίσημα έγγραφα, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από δικαστή ή γιατρό.

 

Όπως σημειώνει τo Associated Press, είναι η πρώτη περίπτωση νομικής αλλαγής φύλου σε ανήλικο από τότε που τέθηκε σε ισχύ αυτός ο νόμος.

 

 

 

 

Τα νέα πιστοποιητικά του παιδιού που θα ονομάζεται πλέον Λουάνα, παρέλαβε την Τετάρτη η μητέρα του η οποία ευχαρίστησε εκείνους που σεβάστηκαν τα δικαιώματα της κόρης της.

 

Η ίδια είχε πάρει την πρωτοβουλία να βοηθήσει την κόρη της στέλνοντας μια επιστολή στον κυβερνήτη του Μπουένος Άιρες Daniel Scioli, αλλά και στην Πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ.

 

«Αποδέχτηκα ότι ο γιός που γέννησα, δεν ήταν γιός αλλά κορίτσι. Δέχτηκα την ταυτότητα της και στέκομαι στο πλευρό της», δήλωσε η μητέρα του παιδιού Gabriela στους δημοσιογράφους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr