Σοκ και αποτροπιασμός στο διαδίκτυο από φωτογραφίες του μακελειού στην Κένυα

Σοκ και αποτροπιασμός στο διαδίκτυο από φωτογραφίες του μακελειού στην Κένυα Facebook Twitter
1

Ο Διευθυντής Κενυατικής εφημερίδας, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη την Κυριακή που πέρασε, για το ανατριχιαστικό πρωτοσέλιδο που δημοσίευσε με ένα από τα θύματα του μακελειού στο εμπορικό της Κένυας.

Η «ανθρωποφαγική» τάση της δημοσίευσης φωτογραφιών θυμάτων στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων με σκοπό το κέρδος, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στος χρήστες του διαδικτύου, που κάθε φορά, σε ανάλογες περιπτώσεις, καταδικάζουν τα Μέσα.

Μια μέρα μετά τον βίαιο θάνατο 69 ανθρώπων από τους σομαλούς τρομοκράτες της αλ Σαμπάμπ, η κενυατική καθημερινή εφημερίδα Daily Nation δημοσίευσε πρωτοσέλιδο με την εξαιρετικά σκληρή φωτογραφία μιας τραυματισμένης γυναίκας.

Ο Λίνους Γκιταχι, γενικός διευθυντής του Ομίλου που εξέδωσε την εφημερίδα, βγήκε στην τηλεόραση προκειμένου να απολογηθεί για την αστοχία της επιλογής της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

«Κενυάτες, κάναμε λάθος επιλογή στην φωτογραφία του σημερινού μας πρωτοσέλιδου. Ειλικρινά ζητούμε συγνώμη για τον πόνο και το κακό που προκαλέσαμε», είπε ο Γκιταχι.

Ο Τσαρλς Ονυανγκο Ομπο, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του Ομίλου, επίσης εξέφρασε την λύπη του για την εντελώς λανθασμένη «χρήση» της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

«Εύχομαι να μπορούσαμε να μην είχαμε ποτέ βγάλει αυτό το πρωτοσέλιδο. Κάναμε ένα φριχτό λάθος επιλέγοντας την συγκεκριμένη φωτογραφία», είπε.

Λίγο μετά την απολογία, ο Ερικ Ομπίνο, που ήταν υπεύθυνος για την επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας, απολύθηκε από την εφημερίδα.

Πολλοί Κενυάτες προσβλήθηκαν από το πρωτοσέλιδο και κατέφυγαν στα social media «κατηγορώντας» την εφημερίδα για την συγκεκριμένη επιλογή.

Αυτό που ζητούσαν ήταν να είναι τα Μέσα πιο ευαίσθητα με τα θέματα που καταπιάνονται, ιδίως όταν επρόκειτο για θέμα όπως το μακελειό στο εμπορικό.

Ορισμένα από τα tweets των αναγνωστών

 

«Η Sunday Nation απέτυχε».

«Η σοκαριστική φωτογραφία μιας γυναίκας σε αγωνία, την ώρα που υποφέρει, στην πρώτη σελίδα της Daily Nation είναι ανήθικη και αντιεπαγγελματική».

«Daily Nation το πρωτοσέλιδό σας είναι λάθος και πρέπει να πληρώσετε εκδόσατε κάτι τέτοιο. Αυτοί είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι αιτία για να βγάλετε λεφτά».

«Daily Nation για το πρωτοσέλιδό σου πήρες «βραβείο» δημοσιογραφίας. Τα θύματα, οι οικογένειές τους χρειάζονται ανθρωπιά και σεβασμό».

«Αφού η Daily Nation  αγνοεί την αξιοπρέπεια ενός θύματος και δημοσιεύει τέτοιο απαράδεκτο πρωτοσέλιδο, πρέπει να την μποϋκοτάρουμε»,

(Πηγή: buzzfeed.com)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια