ΕΕ: Οι «27» θα αγοράσουν άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer - BioNTech

ΕΕ: Οι «27» θα αγοράσουν άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer - BioNTech Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Οι 27 χώρες-μέλη θα έχουν επομένως στη διάθεσή τους 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, εξήγησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταλήγοντας πως «θα έρθουν και άλλα εμβόλια». 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να πληρώσει 15,50 ευρώ ανά δόση για το εμβόλιο του κορωνοϊού, που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech, αναφέρει εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ που επικαλείται το Reuters.

Η τιμή, η οποία είναι εμπιστευτική και αφορούσε σε συνολικά 300 εκατομμύρια δόσεις, είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα 19,50 δολ. ανά δόση, που συμφώνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να πληρώσουν για μια πρώτη αποστολή 100 εκατομμυρίων δόσεων του ίδιου εμβολίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Reuters τον Νοέμβριο.

Το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε εσωτερικά μετά την ανακοίνωση της ΕΕ για τη συμφωνία εφοδιασμού με την Pfizer και τον γερμανικό εταίρο της BioNTech στις 11 Νοεμβρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ