Τουρκία: Ανεξάρτητο κανάλι έκλεισε μετά από μόλις 26 ημέρες - Κατόπιν πιέσεων της Άγκυρας

Τουρκία: Ανεξάρτητο κανάλι έκλεισε μετά από μόλις 26 ημέρες - Κατόπιν πιέσεων της Άγκυρας Facebook Twitter
0

Ένας ανεξάρτητος τηλεοπτικός σταθμός στην Τουρκία, που άνοιξε πριν από 26 ημέρες, σταμάτησε να εκπέμπει ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής, κατόπιν φερόμενων πιέσεων από κυβερνητικούς κύκλους.

Το Olay TV, που ανήκει στον Τούρκο επιχειρηματία και πρώην δεξιό υπουργό Τζάβιτ Τσαγκλάρ, ξεχώρισε στο μιντιακό τοπίο της χώρας επειδή δεν ήταν φιλοκυβερνητικό ούτε ιδιοκτησίας εταιριών με συνδέσεις στην κυβέρνηση.

Ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ είπε πως η κυβέρνηση σύνταξε μια λίστα υπαλλήλων που θα απολύονταν από το κανάλι, ανάμεσά τους η παρουσιάστρια Νεβσίν Μεγκιού, που έγινε viral αρκετές φορές επειδή δεν δίστασε να εκφράσει ανοιχτά την αρνητική κριτική της. 

Το κανάλι δέχθηκε επίσης έντονη κριτική από κυβερνητικούς κύκλους επειδή μετέδωσε ζωντανά τη συνεδρίαση της ΚΟ του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, όπως έκανε με τις συνεδριάσεις όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους σταθμούς, που το αποφεύγουν για χρόνια. 

Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στο πλατό χειροκροτώντας συγκινημένοι τους τηλεθεατές και μετά έπεσε το «μαύρο», πλάνα που προκάλεσαν αντιδράσεις στην Τουρκία.

Λίγο πριν το κλείσιμο, ο γενικός διευθυντής του OLAY TV Σουλεϊμάν Σαϊλάρ εμφανίστηκε στο δελτίο του καναλιού, και δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης δεχόταν μεγάλες πιέσεις, ενώ η τηλεπαρουσιάστρια Ν. Μεγκιού τόνισε πως αυτό που συμβαίνει «είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της τουρκικής τηλεόρασης». «Το αμάρτημα για το μαύρο είναι αυτών που ασκούν πιέσεις, δεν είναι δικό μας» απάντησε ο Σαϊλάρ.

Μέχρι στιγμής κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες περί λογοκρισίας. 

Με πληροφορίες από Arab News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ