Γερμανία: Αίτημα για να απαγορευτούν οι «Γκρίζοι Λύκοι» από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο

Γερμανία: Αίτημα για να απαγορευτούν οι «Γκρίζοι Λύκοι» από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
EPA
0

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο προέτρεψε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση κατά της τουρκικής ακροδεξιάς οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι στην Γερμανία: να τη θέσει εκτός νόμου.

Πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλαν από κοινού οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει ενδεχόμενο απαγόρευσης του Κινήματος Ülkücü στην Γερμανία.

Στην αιτιολόγηση του αιτήματος, η οργάνωση χαρακτηρίζεται ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αντισημιτική και περιγράφεται ως «απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Στο ψήφισμα γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε αντίστοιχη απόφαση που έλαβε πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση, με την ευχή να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες. Στην ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) για το 2019, αναφέρεται ότι το κίνημα Ülkücü διατηρεί στην Γερμανία περίπου 11.000 οπαδούς, ενώ περιγράφεται ως «οργάνωση η οποία διαδίδει ακροδεξιές και εθνικιστικές ιδέες».

Βουλευτές του CDU ζητούσαν ήδη πριν από λίγες ημέρες την απαγόρευση της λειτουργίας της, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί τον βραχίονα του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος MHP».

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Γαλλία με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την σχετική εντολή του Εμανουέλ Μακρόν, διέταξε τη διάλυση της οργάνωσης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ