Τα χριστουγεννιάτικα φώτα σε όλο το West End του Λονδίνου άναψαν χθες για να σηματοδοτήσουν την αρχή της εορταστικής περιόδου, γιορτάζοντας φέτος τους ήρωες της πανδημίας.

 

Σε μια τελετή χωρίς κόσμο, τη Δευτέρα, τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην Oxford Street, τον παγκοσμίου φήμης προορισμό αγορών, άναψαν αποκαλύπτοντας πως φέτος είναι αφιερωμένα στους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο για να βοηθήσουν άλλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

John Phillips/Getty Images/ Ιdeal Image
John Phillips/Getty Images/ Ιdeal Image

 

John Phillips/Getty Images/ Ιdeal Image
John Phillips/Getty Images/ Ιdeal Image

 

Αυτήν την εβδομάδα τιμάται ένας ήρωας - ο εθελοντής του NHS, Anis Ali, του οποίου το όνομα λάμπει στην περίφημη εμπορική οδό. Ο 36χρονος επιλέχθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Royal Voluntary Service (RVS) και τιμάται μαζί με κάποιους ακόμη, καθώς πρώτος βλέπει το όνομά του να σχηματίζεται στις φωτεινές οθόνες.

 

John Phillips/Getty Images/ Ιdeal Image
John Phillips/Getty Images/ Ιdeal Image

 

Το RVS αναγνώρισε τον Ali, 36 ως έναν από τους πρώτους που εγγράφηκαν στον εθελοντισμό και είναι αυτός με τις περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε από τους εθελοντές στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ολοκληρώνοντας 733 εργασίας από τον Μάρτιο, ενώ συνέχισε επίσης την καθημερινή του εργασία ως οδηγός τρένου.

 

 

 

«Θεωρούμε δεδομένα τόσα πολλά πράγματα - μερικοί άνθρωποι δεν έχουν κανέναν για να μιλήσουν και είναι τόσο δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους. Ήμουν απελπισμένος και ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω την κοινότητα και ειδικά το NHS, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας», είπε ο Ali.

 

 

 

«Θα ήθελα να ενθαρρύνω και άλλους ανθρώπους να αφιερώσουν χρόνο στον εθελοντισμό όπως έχω, καθώς αυτό όχι μόνο θα παρέχει στήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη αλλά θα μειώσει και την πίεση στο σύστημα υγείας» είπε ο Anis.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr