Οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε από έκρηξη αερόσακου στο τιμόνι - Ο 17ος θάνατος στις ΗΠΑ

Οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε από έκρηξη αερόσακου στο τιμόνι - Ο 17ος θάνατος στις ΗΠΑ Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ένας οδηγός αυτοκινήτου στην Αριζόνα σκοτώθηκε, όταν ο αερόσακος του τιμονιού του εξερράγη. 

Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμα 250 έχουν τραυματιστεί - μόνο στις ΗΠΑ - από αερόσακους που εξερράγησαν, και σε όλες τις περιπτώσεις ήταν αερόσακοι κατασκευής της χρεοκοπημένης, πλέον, εταιρείας Takata.

Το τελευταίο δυστύχημα συνέβη τον Αύγουστο. Το όχημα προσέκρουσε σε ένα άλλο αυτοκίνητο και οι αερόσακοι του οδηγού και του συνοδηγού εξερράγησαν αντί να ανοίξουν για να προστατεύσουν τους επιβάτες. Το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο το σύστημα ταχείας διαστολής εκτοξεύτηκε τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά στο πάνελ ελέγχου. 

Η εταιρεία Takata συνεργαζόταν για χρόνια με πολλές μεγάλες και γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά πλέον έχει κλείσει. Το συγκεκριμένο σύστημα διαστολής (σ.σ ταχύτατου φουσκώματος) των αερόσακων έχει ανακληθεί από το 2014 ενώ παλιότερα οχήματα που έχουν ελαττωματικούς αερόσακους ανακαλούνται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Οι καταγεγραμμένοι ιδιοκτήτες των οχημάτων ενημερώνονται με όλους τους τρόπους - mail, τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμα και επισκέψεις στην δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, οι κάτοχοι δεν κατέστη δυνατό να ενημερωθούν ή δεν πήγαν τα αυτοκίνητά τους για την απαραίτητη επισκευή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο άτυχος οδηγός είχε αγοράσει από μάντρα το μεταχειρισμένο όχημα του 2002, και δεν είχε δηλωθεί στην λίστα της εταιρείας. 

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της Tanaka είχαν οδηγήσει στη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία των ΗΠΑ, περίπου 37 εκατομμυρίων αυτοκινήτων 19 διαφορετικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Μια χημική ουσία στο σύστημα διαστολής προκαλούσε την έκρηξη, μετά από μακροχρόνια έκθεση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και μεγάλης υγρασίας. 

Σύμφωνα με CNN, η ανάκληση δεν έχει ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί έως το 2023. Εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων, η Takata έκλεισε το 2017. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ