Ο Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε φωτογραφία από το νοσοκομείο: «Μπόρεσα να αναπνεύσω μόνος μου»

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε φωτογραφία από το νοσοκομείο: «Μπόρεσα να αναπνεύσω μόνος μου» Facebook Twitter
0

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε μια φωτογραφία του σε νοσοκομείο της Ρωσίας λέγοντας πως πλέον αναπνέει μόνος του.

«Γεια, είμαι ο Ναβάλνι. Μου λείπετε όλοι. Ακόμη δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα, αλλά χθες μπόρεσα να αναπνεύσω όλη την ημέρα μόνος μου. Πράγματι μόνος μου, χωρίς βοήθεια, ούτε καν βαλβίδα στο λαιμό μου. Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι μια εκπληκτική διαδικασία, υποτιμημένη από πολλούς. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα», έγραψε ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος σε μήνυμά του στο Instagram.

Στη φωτογραφία, όπου εμφανίζεται καθιστός στο κρεβάτι του νοσοκομείου έχοντας δίπλα την σύζυγό του και δικούς του ανθρώπους, σχολίασε πως μπορεί πλέον να αναπνέει χωρίς υποστήριξη, καθώς αναρρώνει από την δηλητηρίασή του στο τέλος του Αυγούστου.

Γαλλικά και σουηδικά εργαστήρια επιβεβαιώνουν πως ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως άλλα δύο εργαστήρια έχουν επιβεβαιώσει με ανεξάρτητες έρευνες ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με σοβιετικού τύπου νευροτοξικό παράγοντα Novichok και κάλεσε τη Ρωσία να συνεργασθεί.

Ειδικά εργαστήρια στη Σουηδία και τη Γαλλία επιβεβαίωσαν τα αρχικά αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στη Γερμανία, ανέφερε σε δήλωσή του ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη. Είμαστε σε στενή επαφή με τους ευρωπαίους εταίρους μας για τα περαιτέρω βήματα», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η δηλητηρίαση του Ναβάλνι αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ