Αστυνομικός σκύλος βρήκε αγνοούμενη μητέρα με το παιδί της στην πρώτη ημέρα δουλειάς του

Αστυνομικός σκύλος βρήκε αγνοούμενη μητέρα με το παιδί της στην πρώτη ημέρα δουλειάς του Facebook Twitter
0

Ένας σκύλος της αστυνομίας βοήθησε να εντοπιστεί επιτυχώς μια αγνοούμενη μητέρα με το ανήλικο παιδί της - και αυτό μόλις την πρώτη ημέρα της δουλειά του.

Ο δυο ετών Γερμανικός Ποιμενικός με τον χειριστή του κλήθηκαν στο καθήκον, όταν οι αρχές έλαβαν τηλεφώνημα πως είχε χαθεί μια γυναίκα, ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα του Dyfed-Powy στην Ουαλία.

«Δεν είχαν δει ούτε είχαν μιλήσει μαζί της για δυο ημέρες, το οποίο ήταν ασυνήθιστο, και το τηλέφωνό της δεν λειτουργούσε, οπότε λογικό να ενταθεί η ανησυχία για την ασφάλειά της», σχολίασε ο επιθεωρητής Τζόναθαν Ρις- Τζόουνς. 

Αν και κατάφερα να εντοπίσουν άμεσα το αυτοκίνητο της γυναίκας σε έναν ορεινό δρόμο, χρειάστηκαν την βοήθεια του Μαξ για να οδηγήσουν τις έρευνες προς τη σωστή κατεύθυνση. 

«Εκεί μπήκαν στο παιχνίδι οι ικανότητες εντοπισμού του Μαξ. Παρόλο που μόλις πρόσφατα πήρε άδεια, στην πρώτη του επαγγελματική αποστολή, αμέσως οριοθέτησε μια συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο επιθεωρητής. 

Αφού κάλυψε «μεγάλη απόσταση» με τον χειριστή του, ο Μαξ οδήγησε τον αστυνομικό σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου η γυναίκα, η οποία καλούσε σε βοήθεια, βρέθηκε κοντά σε ένα «απόκρημνο φαράγγι».

«Ευτυχώς, μετά από μιάμιση ώρα έρευνας, η μητέρα και το μωρό εντοπίστηκαν. Ήταν ασφαλείς αλλά κρύωναν και έδειχναν να βρίσκονται στο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν μια φανταστική ομαδική προσπάθεια», σημείωσε ο Ρις- Τζόουνς.

«Πήρα μεγάλη ικανοποίηση που, στην πρώτη μας αποστολή ως ομάδα, καταφέραμε με τον Μαξ να βρούμε την μητέρα και το ενός έτους παιδί. Ο Μαξ παρέμεινε συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια της έρευνας και αποδείχθηκε πολύτιμος όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τους εντοπίσουμε», ανέφερε ο Pete Lloyd, χειριστής του σκύλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ