Microsoft: Συνεχίζονται οι επαφές με τον Τραμπ για την αγορά του TikTok από τον Κινέζο ιδιοκτήτη

Microsoft: Συνεχίζονται οι επαφές με τον Τραμπ για την αγορά του TikTok από τον Κινέζο ιδιοκτήτη Facebook Twitter
0

Η Microsoft υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να συζητά την εξαγορά του TikTok, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα απαγορεύσει τη λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Microsoft (MSFT) δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Satya Nadella, μίλησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο σχετικά με την αγορά της εφαρμογής στις ΗΠΑ, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance. Οι υπεύθυνοι έχουν εκφράσει εδώ και εβδομάδες ανησυχίες για την εφαρμογή, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας κλιμακώνονται, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την εθνική ασφάλεια.

«Η Microsoft έχει δεσμευτεί να αποκτήσει το TikTok για να παρέχει τα κατάλληλα οικονομικά οφέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι «θα κινηθεί γρήγορα» για να μιλήσει με την ByteDance «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Microsoft προσβλέπει στη συνέχιση του διαλόγου με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η δήλωση της Microsoft έρχεται επίσης μετά την ανακοίνωση της Wall Street Journal ότι οι συνομιλίες της εταιρείας με την ByteDance είχαν τεθεί σε αναστολή μετά τις δηλώσεις του Τραμπ ότι θα απαγορεύσει το Tik Tok στις ΗΠΑ.

Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η Microsoft πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Tik Tok στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Ο αξιωματούχος της Microsoft δήλωσε ότι ο σκοπός της εταιρείας είναι να καθησυχάσει τον Λευκό Οίκο και να εξασφαλίσει ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών θα είναι στο εξής απόλυτα προστατευμένα.

Η TikTok τόνισε προηγουμένως ότι τα δεδομένα χρηστών της στις ΗΠΑ είναι ήδη αποθηκευμένα σε διακομιστές με έδρα τις ΗΠΑ και δημιουργούνται μόνο αντίγραφα ασφαλείας στη Σιγκαπούρη, και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στην κινεζική νομοθεσία, όπως φοβούνται ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Η Microsoft πρόσθεσε ότι εν πάση περιπτώσει, θα τελειώσει τη συζήτηση με την ByteDance το αργότερο στις 15 Σεπτεμβρίου

Από την πλευρά της η ByteDance δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με την ανάρτηση της Microsoft. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι «δεσμεύτηκε να γίνει παγκόσμια».


«Σε αυτή τη διαδικασία, είμαστε αντιμέτωποι με κάθε είδους περίπλοκες και αδιανόητες δυσκολίες», πρόσθεσε η εταιρεία. Αναφέρθηκε σε ένα «τεταμένο διεθνές πολιτικό περιβάλλον», μεταξύ άλλων.

«Ωστόσο, εμμένουμε στο όραμα της παγκοσμιοποίησης και συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις σε αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, για να δημιουργήσουμε αξία για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η ByteDance. Τηρούμε αυστηρά τους τοπικούς νόμους και θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που μας παρέχει ο νόμος για τη διαφύλαξη των νομικών δικαιωμάτων της εταιρείας, τονίζεται.

Η εταιρεία προσέλαβε σχεδόν 1.000 άτομα στην αμερικανική ομάδα της φέτος και σχεδιάζει να προσλάβει άλλους 10.000 υπαλλήλους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Επίσης, πρόσφατα ανακοίνωσε ένα Creator Fund για να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα για τη δημιουργία περιεχομένου για την εφαρμογή.

Η TikTok θα μπορούσε να είναι ο «σωστός συνεργάτης την κατάλληλη στιγμή» για τη Microsoft, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wedbush Securities, Daniel Ives, ο οποίος έθεσε την αξία της εφαρμογής σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ