H Deutsche Bank τερματίζει τις δραστηριότητες της στην εξόρυξη άνθρακα - Ως το 2025 το αργότερο

H Deutsche Bank τερματίζει τις δραστηριότητες της στην εξόρυξη άνθρακα - Ως το 2025 το αργότερο Facebook Twitter
H Deutsche Bank τερματίζει τις δραστηριότητες της σχετικά με την εξόρυξη άνθρακα - Ως το 2025
0

Η Deutsche Bank θα τερματίσει τις παγκόσμιες επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην εξόρυξη άνθρακα έως το 2025.

Σε μία προσπάθεια αναθεώρησης και ανανέωσης της πολιτικής της για τα ορυκτά καύσιμα, η Deutsche Bank δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα τερματίσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξόρυξη άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, έως το 2025 το αργότερο.

Με άμεση ισχύ, δεν θα χρηματοδοτήσει νέα έργα στην Αρκτική ή  project που αφορούν σε πετρέλαιο. Οι νέες πολιτικές ακολουθούν προηγούμενες ανακοινώσεις για νέους στόχους βιωσιμότητας και την έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου της τράπεζας.

Ο Urgewald, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ότι η ανακοίνωση ήταν ένα καλοδεχούμενο βήμα προς τα μπροστά, αλλά «ακόμα πολύ μικρό και πολύ αργά».

«Σε σύγκριση με τους διεθνείς ανταγωνιστές, η τράπεζα εξακολουθεί να υστερεί σε ό,τι αφορά στο κλίμα», ανέφερε, σημειώνοντας την BNP Paribas και τη Royal Bank of Scotland ως πρωτοπόρους.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι θα επανεξετάσει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν στον άνθρακα σε αμερικανική και ευρωπαϊκή επικράτεια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σε σχέση πάντα με τα σχέδια διαφοροποίησης των πελατών της.

Ανάλογη αναθεώρηση θα ξεκινήσει και στην Ασία το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Christian Sewing, είπε ότι η νέα πολιτική «θέτει φιλόδοξους στόχους και μας επιτρέπει να βοηθήσουμε τους μακροχρόνιους πελάτες μας με τη δική τους μεταμόρφωση».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM