Αγία Σοφία: Σόου με χορευτές και τουρκικές σημαίες - 4 χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα

Αγία Σοφία: Σόου με χορευτές και τουρκικές σημαίες - 4 χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα Facebook Twitter
0

Σόου με χορευτές, οι οποίοι σε σημείο της παράστασης ανέμιζαν τουρκικές σημαίες, πραγματοποιήθηκε έξω από την Αγία Σοφία

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται πολυμελής ομάδα χορευτών, που έχουν ντυθεί με κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια, να εκτελεί χορογραφία ανήμερα της επετείου των τεσσάρων ετών από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η απόπειρα πραξικοπήματος συνέβη κατά τις βραδυνές ώρες της 15ης Ιουλίου και τις πρώτες πρωινές της 16ης Ιουλίου του 2016. Η ενέργεια φέρεται, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, να είχε ενορχηστρωθεί από ομάδα στρατιωτικών εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα 216 άτομα έχασαν τη ζωή τους. 

Στα πλάνα που έχουν ληφθεί από drone φαίνονται οι χορευτές, με φόντο την Αγία Σοφία, να σχηματίζουν την τουρκική σημαία αλλά και συνθήματα για «τη νίκη της δημοκρατίας» (democracy zaferi). Κατά την παράσταση ακούγεται «επική» ορχηστρική μουσική ενώ το τελευταίο πλάνο εστιάζει στον τρούλο της Αγίας Σοφίας πριν αποκαλυφθεί ο Βόσπορος.  

Υπενθυμίζεται πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ