Η Ιβάνκα Τραμπ πόζαρε με μια κονσέρβα με φασόλια -Γιατί προκλήθηκαν αντιδράσεις

Η Ιβάνκα Τραμπ πόζαρε με μια κονσέρβα με φασόλια -Γιατί προκλήθηκαν αντιδράσεις Facebook Twitter
EPA
0

Ποζάροντας με μία κονσέρβα με μαύρα φασόλια, η Ιβάνκα Τραμπ κατάφερε να προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Και πολλοί επισημαίνουν ότι πιθανόν η κόρη και σύμβουλος του προέδρου παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας για τα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Η ανάρτηση αυτή της Ιβάνκα Τραμπ δεν έγινε τυχαία. Τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της- λίγες ώρες αργότερα- έκαναν post υπέρ της Goya Food, ενώ τα social media είχαν κατακλυστεί με εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας.

Ο λόγος ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο CΕΟ της εταιρείας, Ρόμπερτ Ουνάνουε, όταν εμφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τη δημιουργία μιας συμβουλευτικής επιτροπής για ζητήματα που αφορούν τους Λατινοαμερικανούς. «Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που έχουμε έναν ηγέτη όπως ο πρόεδρος Τραμπ», είπε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ρατσιστής απέναντι στους Λατινοαμερικανούς, εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής του, αλλά και αρκετών δηλώσεων που έχει κάνει.

Αφού άρχισαν να γίνονται trend τα hashtag #Goyaway και #BoycottGoya, η Ιβάνκα Τραμπ θεώρησε σωστό να κάνει μια παρέμβαση σε αυτή την υπόθεση. Δημοσίευσε στα social media μια φωτογραφία που κρατά κονσέρβα με φασόλια της Goya Food και έγραψε «Αν είναι Goya, πρέπει να είναι καλό», στα αγγλικά και τα ισπανικά. Πρόκειται για το σλόγκαν της εταιρείας.


Λίγες ώρες αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ επίσης έκανε σχετική ανάρτηση. «Η Goya Food τα πηγαίνει υπέροχα. Η ακροαριστερή μηχανή λασπολογίας γύρισε μπούμερανγκ, οι άνθρωποι αγοράζουν σαν τρελοί», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Όμως, πολλοί ήταν εκείνοι που επεσήμαναν ότι με την ανάρτησή της πιθανόν η Ιβάνκα Τραμπ- σύμβουλος του Λευκού Οίκου- να παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας για τα κυβερνητικά στελέχη. Αυτός απαγορεύει την αξιοποίηση δημόσιου αξιώματος για την προβολή προϊόντων ή για προσωπικά επαγγελματικά οφέλη. Ο πρώην επικεφαλής του γραφείου κυβερνητικής δεοντολογίας, Γουόλτερ Σαμπ, σχολίασε ότι πρόκειται για παραβίαση.

Όπως εξήγησε, παρότι στον λογαριασμό της επισημαίνεται ότι πρόκειται για προσωπική σελίδα, «αν διαφημίζεις το προϊόν μιας εταιρείας σε μια προφανή απάντηση στις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία για τις δηλώσεις του CEO σχετικά με τον πρόεδρο πατέρα σου, εν γνώσει σου συνδέεις- στο μυαλό των ανθρώπων- τον λογαριασμό σου με τις επίσημες δραστηριότητές σου. Δημιουργείς την εικόνα επίσημης έγκρισης». 


Από την άλλη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολίνα Χάρλεϊ, υποστήριξε ότι η Ιβάνκα Τραμπ εξέφρασε την προσωπική υποστήριξή της. «Η Ιβάνκα είναι υπερήφανη για αυτή την ισχυρή εταιρεία Λατινοαμερικανών- που έχει βαθιές ρίζες στις ΗΠΑ- και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει την προσωπική υποστήριξή της», δήλωσε σχετικά.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM