ΗΠΑ: Δύο κομμωτές ίσως εξέθεσαν 140 πελάτες στον κορωνοϊό - Δούλευαν ενώ εμφάνιζαν συμπτώματα

ΗΠΑ: Δύο κομμωτές ίσως εξέθεσαν 140 πελάτες στον κορωνοϊό - Δούλευαν ενώ εμφάνιζαν συμπτώματα Facebook Twitter
0

Δύο κομμωτές στο Μιζούρι ίσως εξέθεσαν στον κορωνοϊό 140 πελάτες τους, καθώς δούλευαν για πάνω από οκτώ μέρες παρότι είχαν εμφανίσει συμπτώματα, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Η υγειονομική υπηρεσία του Σπρίνγκφιλντ-Γκριν ανακοίνωσε χθες πως δεύτερος hairstylist είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, εκθέτοντας ενδεχομένως 56 πελάτες στο σαλόνι ομορφιάς Great Clips.

Μόλις μία ημερα νωρίτερα, κι άλλος εργαζόμενος στο ίδιο κομμωτήριο διαπιστώθηκε πως επίσης ήταν θετικός στον κορωνοϊό και εκφράζεται φόβος πως έθεσε σε κίνδυνο 84 πελάτες και επτά συναδέλφους του.

Τα δύο άτομα (των οποίων το φύλο δεν έχει διευκρινιστεί) είχαν συμπτώματα ενώ εργάζονταν, τόνισαν οι τοπικές αρχές, που ωστόσο δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την κατάστασή τους ή πότε διαγνώστηκαν θετικά. 

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, και τα δύο άτομα δούλεψαν από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου έως την περασμένη Τετάρτη ενώ τόσο οι εργαζόμενοι στο χώρο όσο και οι πελάτες φορούσαν μάσκες.

«Ελπίζουμε πως, καθώς τηρούνταν να μέτρα και γινόταν κανονικά χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια εκείνων των ημερών έκθεσης, πως δεν θα έχουμε νέα κρούσματα» ανέφερε ανακοίνωση της υπηρεσίας Υγείας της κομητείας.

Το κομμωτήριο κρατούσε λεπτομερές αρχείο των ραντεβού, οπότε η ιχνηλάτηση των επαφών έγινε γρήγορα, σημείωσε ο επικεφαλής της ίδιας υπηρεσίας, Κλέι Γκόνταρντ. Το κομμωτήριο που, όπως είπε ο ίδιος, τηρούσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας, έκλεισε προσωρινά ώστε να απολυμανθεί εκ νέου ο χώρος.

Το συμβάν, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, υπενθυμίζει πως οι κίνδυνοι εξάπλωσης του κορωνοϊού παραμένουν αυξημένοι, παρά τη μερική άρση των περιορισμών και το άνοιγμα των επιχειρήσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η χειρότερα πληττόμενη χώρα παγκοσμίως, μετρά -σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς- πάνω από 96.000 νεκρούς και περισσότερα από 1.600.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ