Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία ίσως είναι δεκαπλάσια από τα επίσημα στοιχεία, υποστηρίζει έρευνα

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία ίσως είναι δεκαπλάσια από τα επίσημα στοιχεία, υποστηρίζει έρευνα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ίσως είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιος στη Γερμανία από τον επίσημο αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόννης, μετά από μελέτη σε μία από τις χειρότερα πληττόμενες πόλεις.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης (τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω προτού δημοσιευτούν σε επιστημονική επιθεώρηση) υπενθυμίζουν τους κινδύνους των μολύνσεων από φορείς που δεν γνωρίζουν πως έχουν προσβληθεί ή είναι ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 1,8 άνθρωποι που ζουν στη Γερμανία ίσως έχουν προσβληθεί από τον ιό, αριθμός τουλάχιστον δεκαπλάσιος των 160.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τα μοντέλα υπολογισμού τού πώς εξαπλώνεται ο ιός. Μέχρι στιγμής τα υποβόσκοντα δεδομένα είναι σχετικά αδύναμα» αναφέρει ο Γκούνθερ Χάρτμαν, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα αιματολογικά και ρινικά επιχρίσματα από τυχαίο δείγμα 919 ανθρώπων που ζουν στο Χάινσμπεργκ, στα σύνορα με την Ολλανδία, δήμος που καταγράφει έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς νεκρών στη Γερμανία και διαπίστωσε πως ένα στα πέντε κρούσματα δεν εμφάνιζε συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Γερμανία μετρά 6.866 θανάτους και πάνω από 165.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Σε βίντεο οι πρόσφατοι νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης στέλνουν το μήνυμά τους στους πολίτες της ΕΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών
THE LIFO TEAM