MET GALA 2024

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Ένας θάνατος και 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Ένας θάνατος και 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Άλλος ένας άνδρας, ηλικίας 83 ετών, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο ανέρχονται στα τριάντα δύο, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές το απόγευμα της Τρίτης.

Οι θάνατοι από τον COVID-19 στην Κύπρο ανήλθαν στους οκτώ, εκ των οποίων μία γυναίκα και εφτά άντρες, με μέσο όριο ηλικίας τα 68 έτη. Έξι από αυτούς είχαν κάποιους επιβαρυντικούς παράγοντες. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο είναι 32 από σύνολο 550 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις και 15 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 262, περιλαμβανομένων των εννέα κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα 271 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά από διεκπεραίωση 7.397 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αναστασιάδης: «Περνώ μια έντονη κρίση συνείδησης και δοκιμασίας»

Περνώ μια έντονη κρίση συνείδησης και δοκιμασίας κάθε φορά που η κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού, αναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν θα ανεχτεί την όποια κατάχρηση εξουσίας που θα παραβιάζει άνευ λόγου το οικογενειακό άσυλο του κάθε πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει πως κατανοεί τις αντιδράσεις μιας μερίδας πολιτών για τα νέα μέτρα της κατ΄εξαίρεση διακίνησης. «Συμμερίζομαι τη δυσφορία που προκαλεί ο νέος τρόπος ζωής που έχει επιβληθεί όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε δισεκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως λόγω της πανδημίας», σημειώνει.

«Θα ήθελα να κατανοήσετε πως περνώ μια έντονη κρίση συνείδησης και δοκιμασίας κάθε φορά που η κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού. Το δίλημμα όμως δεν είναι τι θα επιθυμούσα, αλλά τι επιβάλλεται να πράξω, κάτω από τις συνθήκες που βιώνουμε, ώστε να νιώθω πως δεν υστέρησα των ευθυνών μου την ώρα των δύσκολων αποφάσεων», επισημαίνει. Προσθέτει πως «η ευθύνη του ιδίου και της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας, της ζωής αλλά και της εργασιακής ασφάλειας του καθενός από εσάς».

«Τούτο πράττοντας, σας διαβεβαιώ πως δεν θα ανεχτώ την όποια κατάχρηση εξουσίας που θα παραβιάζει άνευ λόγου το οικογενειακό άσυλο του κάθε πολίτη. Προτιμώ αυστηρά να κρίνομαι για τις σημερινές μου αποφάσεις παρά να αντιμετωπίσω τον πόνο και την πικρία σας γιατί από την δική μου ατολμία χάθηκαν ζωές αγαπημένων σας», υπογραμμίζει.

«Με την ίδια τόλμη που πήρα οδυνηρές αποφάσεις στο παρελθόν, το ίδιο θα πράξω και τώρα. Όπως τότε με τη συνεργασία όλων ξεπεράσαμε την κρίση, έτσι και τώρα θα κερδίσουμε και τούτη την μάχη. Θα τα καταφέρουμε», καταλήγει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

MET GALA 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ