Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη
0

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κήρυξε πριν από λίγο κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς ο δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει νέες εξουσίες και ενώ ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 95 στην πόλη.

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ, πολύ λυπηρές», είπε σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως πολλά άλλαξαν από χθες το πρωί. «Είναι οδυνηρό, αλλά πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο  Μπιλ ντε Μπλάζιο που δεν εξέδωσε αμέσως νέους κανονισμούς, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, νωρίτερα σήμερα με την οποία απαγορεύονται συναθροίσεις περισσότερων από 500 ανθρώπων στην πολιτεία.

Η απόφαση του κυβερνήτη περιλαμβάνει και το να κλείσουν και τα 41 θέατρα στο Μπρόντγουεϊ, έναν βασικό οικονομικό κινητήρα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Νέα Υόρκη. Η αναστολή θα έχει διάρκεια για τουλάχιστον ένα μήνα και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, γράφει το Bloomberg. H κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει δικαιοδοσία για άμεση εφαρμογή περιορισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, περιορισμούς τιμών ή ακόμη και απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναμένουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά τους, επειδή υπάρχει ένα πρότυπο έκτακτης πληροφόρησης που έρχεται σε καθημερινή βάση και που θα αναγκάσει τους αξιωματούχους της πόλης να λαμβάνουν σκληρές νέες αποφάσεις κάθε μέρα. Σύμφωνα με το CNBC δήλωσε ότι η πλήρης καραντίνα της πόλης, δηλαδή μια κατάσταση παρόμοια με τα μέτρα που ελήφθησαν στην Κίνα για την εξάλειψη της πανδημίας εκεί, «θα υποβαθμίσει τη ζωή των ανθρώπων και είναι μη ρεαλιστική».

Ο Ντε Μπάσιο δεσμεύθηκε πως θα παλέψει  να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά λέγοντας πως «τα παιδιά χρειάζονται γεύματα και οι γονείς χρειάζονται ένα μέρος για να τα αφήνουν».

Oι προβλέψεις για την αμερικανική μητρόπολη είναι δυσοίωνες καθώς στον ξένο Τύπο αναφέρεται πως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, τα κρούσματα θα είναι πάνω από 1.000. «Οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες. Λαμβάνουμε υπερβολικά νέες πληροφορίες για όσα αλλάζουν κάθε ώρα. Πρέπει να κατανοήσουμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση» ανέφερε κατά την ανακοίνωσή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ