Σε«κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις - Για «Θανάσιμο κίνδυνο» προειδοποιούν οι Αρχές

Σε«κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις - Για «Θανάσιμο κίνδυνο» προειδοποιούν οι Αρχές Facebook Twitter
EPA
0

Σε κόκκινο συναγερμό για «θανάσιμο κίνδυνο» τέθηκε το νότιο τμήμα της Ουαλίας καθώς η καταιγίδα «Ντένις» στη Βρετανία σαρώνει τη χώρα με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους.


Ρεκόρ «του μεγαλύτερου αριθμού συναγερμών και προειδοποιήσεων για πλημμύρες που έχει ποτέ εκδοθεί στην Αγγλία έως σήμερα» σημειώθηκε την Κυριακή, έγραψε στο Twitter ένας διευθυντής της Περιβαλλοντικής Αρχής, απαριθμώντας 594 σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Σκωτία στην Κορνουάλη (στη νοτιοδυτική Αγγλία).

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας (MET) εξέδωσε σήμερα το πρωί κόκκινο συναγερμό για τη νότια Ουαλία λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών που συνοδεύουν την καταιγίδα Ντένις. Μια πρώτη για βροχή από τον Δεκέμβριο του 2015.

Αυτό το επίπεδο συναγερμού ισοδυναμεί με «επικίνδυνες μετεωρολογικές συνθήκες» που συνιστούν «θανάσιμο κίνδυνο», αλλά και φόβους για προβλήματα στην παροχή ενέργειας και ζημιές στις υποδομές.

Οι Αρχές προχώρησαν σε πολλές εκκενώσεις στην περιοχή, όπου ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών έχασε τη ζωή τους αφού «μπήκε μέσα στο ποτάμι», όμως ο θάνατός του δεν θεωρείται «ύποπτος ούτε συνδέεται με τις πλημμύρες», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία.

«Συστήνουμε στους πολίτες να προσέχουν και να λαμβάνουν μέτρα για να είναι ασφαλείς» δήλωσε ο Τζέρεμι Παρ, ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των κινδύνων πλημμυρών στους κόλπους του κυβερνητικού οργανισμού της Ουαλίας που είναι επιφορτισμένος με τους φυσικούς πόρους.

Πολλές εκατοντάδες πτήσεις από και προς το σύνολο της Βρετανίας καθηλώθηκαν στο έδαφος, έγινε γνωστό από τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και EasyJet.

Τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν στη νότια Ουαλία, καθώς πλημμύρισαν οι ράγες. Στην ίδια περιοχή, στην πόλη Αμπερντάρον καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας άνω των 145 χλμ/ώρα.

Την ίδια ώρα, δύο σοροί ανασύρθηκαν από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα ανοικτά των ακτών της νότιας Αγγλίας. Δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες βάσει των οποίων έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι και εάν συνδέονται με την καταιγίδα Ντένις.

Σε«κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις - Για «Θανάσιμο κίνδυνο» προειδοποιούν οι Αρχές Facebook Twitter
EPA

Πάντως, η αστυνομία του Μπράιτον αναζητεί μία γυναίκα, περίπου 20 ετών, που αγνοείται και εθεάθη τελευταία φορά να μπαίνει στη θάλασσα γύρω στις 02.45 το πρωί.

«Η καταιγίδα αναμένεται να συνεχιστεί και η στάθμη του νερού αναμένεται να φθάσει στο ανώτερο επίπεδο τη Δευτέρα και Τρίτη» προειδοποιεί ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός, που απηύθυνε έκκληση στους «πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σαν να πρόκειται να συμβούν τα χειρότερα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM