Σε«κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις - Για «Θανάσιμο κίνδυνο» προειδοποιούν οι Αρχές

Σε«κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις - Για «Θανάσιμο κίνδυνο» προειδοποιούν οι Αρχές Facebook Twitter
EPA
0

Σε κόκκινο συναγερμό για «θανάσιμο κίνδυνο» τέθηκε το νότιο τμήμα της Ουαλίας καθώς η καταιγίδα «Ντένις» στη Βρετανία σαρώνει τη χώρα με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους.


Ρεκόρ «του μεγαλύτερου αριθμού συναγερμών και προειδοποιήσεων για πλημμύρες που έχει ποτέ εκδοθεί στην Αγγλία έως σήμερα» σημειώθηκε την Κυριακή, έγραψε στο Twitter ένας διευθυντής της Περιβαλλοντικής Αρχής, απαριθμώντας 594 σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Σκωτία στην Κορνουάλη (στη νοτιοδυτική Αγγλία).

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας (MET) εξέδωσε σήμερα το πρωί κόκκινο συναγερμό για τη νότια Ουαλία λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών που συνοδεύουν την καταιγίδα Ντένις. Μια πρώτη για βροχή από τον Δεκέμβριο του 2015.

Αυτό το επίπεδο συναγερμού ισοδυναμεί με «επικίνδυνες μετεωρολογικές συνθήκες» που συνιστούν «θανάσιμο κίνδυνο», αλλά και φόβους για προβλήματα στην παροχή ενέργειας και ζημιές στις υποδομές.

Οι Αρχές προχώρησαν σε πολλές εκκενώσεις στην περιοχή, όπου ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών έχασε τη ζωή τους αφού «μπήκε μέσα στο ποτάμι», όμως ο θάνατός του δεν θεωρείται «ύποπτος ούτε συνδέεται με τις πλημμύρες», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία.

«Συστήνουμε στους πολίτες να προσέχουν και να λαμβάνουν μέτρα για να είναι ασφαλείς» δήλωσε ο Τζέρεμι Παρ, ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των κινδύνων πλημμυρών στους κόλπους του κυβερνητικού οργανισμού της Ουαλίας που είναι επιφορτισμένος με τους φυσικούς πόρους.

Πολλές εκατοντάδες πτήσεις από και προς το σύνολο της Βρετανίας καθηλώθηκαν στο έδαφος, έγινε γνωστό από τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και EasyJet.

Τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν στη νότια Ουαλία, καθώς πλημμύρισαν οι ράγες. Στην ίδια περιοχή, στην πόλη Αμπερντάρον καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας άνω των 145 χλμ/ώρα.

Την ίδια ώρα, δύο σοροί ανασύρθηκαν από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα ανοικτά των ακτών της νότιας Αγγλίας. Δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες βάσει των οποίων έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι και εάν συνδέονται με την καταιγίδα Ντένις.

Σε«κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις - Για «Θανάσιμο κίνδυνο» προειδοποιούν οι Αρχές Facebook Twitter
EPA

Πάντως, η αστυνομία του Μπράιτον αναζητεί μία γυναίκα, περίπου 20 ετών, που αγνοείται και εθεάθη τελευταία φορά να μπαίνει στη θάλασσα γύρω στις 02.45 το πρωί.

«Η καταιγίδα αναμένεται να συνεχιστεί και η στάθμη του νερού αναμένεται να φθάσει στο ανώτερο επίπεδο τη Δευτέρα και Τρίτη» προειδοποιεί ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός, που απηύθυνε έκκληση στους «πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σαν να πρόκειται να συμβούν τα χειρότερα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM