Φόβοι πως χιλιάδες κοάλα είναι νεκρά στην Αυστραλία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Φόβοι πως χιλιάδες κοάλα είναι νεκρά στην Αυστραλία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές Facebook Twitter
0

Οι φόβοι πως χιλιάδες κοάλα είναι νεκρά στις φλόγες και τα αποκαΐδια της καταστροφικής πυρκαγιάς βόρεια του Σίδνεϊ, μεγαλώνουν, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Η βόρεια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας φιλοξενούσε έως και 28.000 κοάλα, αλλά οι πυρκαγιές έχουν μειώσει σημαντικά τον πληθυσμό τους, κατά τους τελευταίους μήνες. Tα κοάλα αποτελούν ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα ζώα της χώρας, αλλά απειλούνται λόγω απώλειας οικοτόπων ενώ οι πυρκαγιές εξόντωσαν μαζικά πολλά από αυτά.

Η καταστροφική πυρκαγιά εκτιμάται πως αφάνισε τεράστιες ομάδες των μαρσιποφόρων και την ίδια ώρα, σε κλινικές ζώων καταφθάνουν συνεχώς κοάλα με αφυδάτωση και σοβαρά εγκαύματα. Από την κυβέρνηση θα διατεθεί ένα μεγάλο κονδύλι για την ενίσχυση των κτηνιατρείων και καταφυγίων που φροντίζουν για την αποκατάσταση των κοάλα, αλλά οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τον αριθμό των ζώων που χάθηκαν.

«Σχεδόν το 30% του οικοτόπου τους έχει καταστραφεί», δήλωσε η υπουργός περιβάλλοντος, Sussan Ley προσθέτοντας πως όταν οι πυρκαγιές περιοριστούν θα υπάρξει καλύτερη εκτίμηση. Κατά τις πρώτες όμως εκτιμήσεις, αυτό σημαίνει πως το ένα τρίτο του πληθυσμού μπορεί να έχει πεθάνει. Εικόνες με κοάλα να δέχονται νερό και φροντίδα μετά τη διάσωση από τις πυρκαγιές έχουν γίνει viral τις τελευταίες ημέρες. «Παίρνουμε αλληλογραφία από όλο τον κόσμο από ανθρώπους που μας εκφράζουν την συγκίνησή τους», δήλωσε η Ley.

Περίπου 12 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν καεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της περιόδου των πυρκαγιών, ενώ εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερα από 1.000 σπίτια καταστράφηκαν.

Οι επιστήμονες αμφισβήτησαν τις αναφορές ότι τα κοάλα απειλούνται με εξαφάνιση, αλλά αναγνωρίζουν ότι το είδος αντιμετωπίζει μια τεράστια μάχη για να αποκατασταθεί εκ νέου μετά τις πυρκαγιές και να επέλθει ισορροπία στον πληθυσμό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ