Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο από αντιεξουσιαστές

Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο από αντιεξουσιαστές Facebook Twitter
2

Ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο, το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Τα ίδια άτομα κρέμασαν πανό αλληλεγγύης έξω από το κτίριο, με αφορμή τις πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο LiFO.gr υπάλληλος του προξενείου, αποφεύγοντας να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, ακόμα και υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. 

Προς το παρόν άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάληψη καθώς και ο αριθμός των ατόμων. Το γραφείο τύπου της πρεσβείας απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα στο LiFO.gr και ζήτησε να επικοινωνήσουμε μαζί του αργότερα. Σημειώνεται ότι το ελληνικό προξενείο απέχει αρκετά οικοδομικά τετράγωνα από την ελληνική πρεσβεία, στη γερμανική πρωτεύουσα. 

«Στον κόσμο της απολυταρχίας τους εμείς απαντάμε με τον κόσμο των καταλήψεων και της αυτο-οργάνωσης. Έναν κόσμο που αμφισβητεί την ιδιοκτησία, που αναδιαμορφώνει με αντι-ιεραρχικό χαρακτήρα και που οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν εναντιώνονται σε κάθε μορφή εξουσίας», σημειώνει μεταξύ άλλων η ομάδα που προέβη στην κατάληψη, με ανακοίνωσή της που διέθεσε στα social media.

Αναλυτικά το κείμενο για την κατάληψη του ελληνικού προξενείου:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2019

Απο τις 15 Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα καταστολής με βασική στόχευση τις καταλήψεις. Εξ' αυτού ορμώμενοι/ες σήμερα 23/12/2019 καταλαμβάνουμε συμβολικά το ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης.

Στις 20/11/2019 ο υπουργός Προ.Πο. Χρυσοχοϊδης ανακοινώνει τελεσίγραφο 15 ημερών για οικειοθελή αποχώρηση των καταλήψεων ή για συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες. Με τη λήξη του τελεσιγράφου βρίσκουμε 4 εκκενώσεις εντός Αττικής σε διάστημα λίγων ημερών. Έχουν προηγηθεί 15 εκκενώσεις καταλήψεων (αναρχικών και στέγαστικών), μια αστυνομική εισβολή σε φοιτητικό στέκι (ΑΣΟΕΕ), μια περίτεχνη προσπάθεια νομιμοποίησης της κατάργησης του ασύλου, αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, άγριοι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις, φυλακίσεις εκδικητικού χαρακτήρα λόγω πολιτικών φορνημάτων (περίπτωση Leroy Merlin, Χ. Κορτέσης), κατασκευή κατηγοριών (περίπτωση Β.Σταθόπουλου) και προσπάθεια εξαφάνισης των μεταναστών (με την εγκατάσταση τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης).

Η όξυνση της καταστολής ως ευρύτερη στρατιγική δεν είναι μια ακόμη επιλογή της κυριαρχίας σε μια περίοδο γενικότερης αστάθειας, παρά η μοναδική της επιλογή απέναντι στη κοινωνική πόλωση. Το κράτος οπλίζεται έναντι στις επερχόμενες αντιστάσεις που φέρνει ο κοινωνικός αποκλεισμός και στοχεύει στη συμμόρφωση αυτών.

Το δυστοπικό σκηνικό της συμμόρφωσης υποστυλώνουν οι κατασταλτικές επιχειρήσεις, τα δεκανίκια των δεξιών ρητορικών περί «νόμου, ασφάλειας, ανάπτυξης», συνεχίζοντας το έργο της 'αριστερής' κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θεμέλια οικοδομούνται με την αγαστή συνεργασία των ανεξάρτητων-εξαρτημένων δικαστικών αρχών. Η εισαγγελική πρόταση απαλλαγής όλων των κατηγοριών της Χρυσής Αυγής και καταδίκης μόνο του Ρουπακιά για την δολοφονία του Π.Φύσσα, καθώς και οι δρακόντειοι περιοριστικοί όροι των κατηγορούμενων για επίθεση στα γραφεία των ναζί (παρουσία 4 φορές το μήνα σε Α.Τ. απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή εγγύησης 15000 ευρώ έκαστος) είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτής. Και αν η δυστοπία τους χρειάζεται καλλωπισμό τα Μ.Μ.Ε. υπηρετούν εμπράκτως αυτό το σκοπό.

Στον κόσμο της απολυταρχίας τους εμείς απαντάμε με τον κόσμο των καταλήψεων και της αυτο-οργάνωσης. Έναν κόσμο που αμφισβητεί την ιδιοκτησία, που αναδιαμορφώνει με αντι-ιεραρχικό χαρακτήρα και που οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν εναντιώνονται σε κάθε μορφή εξουσίας.

Η απάντηση στη βια των δογμάτων σας θα είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Κατειλημμένο Προξενείο 23.12.2019»

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
https://youtu.be/NK4PAnh0gcoΦαντάζομαι ΧΑίτες να κάνουν καταλήψεις παντού κι αν τους ζμπρώξεις ή τους συλλήψεις "αυθόρμητα" τα ΜΜΕ να δημοσιεύουν κάθε δήλωση, κάθε διάγγελμα, κάθε σκέψη.Πολύ ξέπλυμα πάντως. Πολύ.
Οι αναρχικοί που σπουδάζουν ή/και τρώνε ψωμί στη χώρα της Μέρκελ θα πρεπε να ξέρουν ότι αν μια κατάληψη στη Γερμανία έχει μέσα μολότοφ και μαδέρια τότε απλά κατεδαφίζεται από την GSG 9.υγ. είναι καλό το καπιταλιστικό στρούντελ;