Χιλιάδες θαλάσσια σκουλήκια Urechis caupo, γνωστά και ως "penis fish" («ψάρια-πέη»), γέμισαν πρόσφατα την αμμουδιά στην παραλία Ντρέικς της βόρειας Καλιφόρνιας.

 

Οι πρωτοφανείς εικόνες διαδόθηκαν όχι μόνο στα τοπικά μέσα αλλά και στον διεθνή τύπο με τον βιολόγο ο Ίβαν Παρ, που μίλησε στο περιοδικό Bay Nature, να αποδίδει το σπάνιο φαινόμενο σε πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε τον κόλπο Μποντέγκα. Τα παχιά σκουλήκια, ζουν σε μεγάλους αριθμούς στον βυθό, αλλά λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους γιατί συνηθίζουν να ζουν μέσα στην λάσπη ή στην άμμο. Η πρόσφατη καταιγίδα προκάλεσε μεγάλα κύματα που απομάκρυναν τεράστιες ποσότητες άμμου ωθώντας και εκθέτοντας τα σκουλήκια στην παραλία.

 

 

Με προσδόκιμο ζωής τα 25 χρόνια, τα Urechis caupo, τρέφονται και κινούνται στο νερό χρησιμοποιώντας την πεπλατυσμένη προβοσκίδα τους. Οι υδρόβιοι οργανισμοί επιβιώνουν τρώγοντας πλαγκτόν και βακτήρια, που συλλέγουν με «δίχτια» από μύκητες. 

 

Τα πρώτα σκουλήκια του είδους έκαναν την εμφάνισή τους περίπου πριν από περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια και είναι βρώσιμα. Στη νότια Κορέα αποκαλούνται «πέη σκύλου» και τρώγονται ωμά, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα εντόσθια.