Χιλιάδες σκουλήκια «πέη» σε παραλία της Καλιφόρνιας

Χιλιάδες σκουλήκια «πέη» σε παραλία της Καλιφόρνιας Facebook Twitter
8

Χιλιάδες θαλάσσια σκουλήκια Urechis caupo, γνωστά και ως "penis fish" («ψάρια-πέη»), γέμισαν πρόσφατα την αμμουδιά στην παραλία Ντρέικς της βόρειας Καλιφόρνιας.

Οι πρωτοφανείς εικόνες διαδόθηκαν όχι μόνο στα τοπικά μέσα αλλά και στον διεθνή τύπο με τον βιολόγο ο Ίβαν Παρ, που μίλησε στο περιοδικό Bay Nature, να αποδίδει το σπάνιο φαινόμενο σε πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε τον κόλπο Μποντέγκα. Τα παχιά σκουλήκια, ζουν σε μεγάλους αριθμούς στον βυθό, αλλά λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους γιατί συνηθίζουν να ζουν μέσα στην λάσπη ή στην άμμο. Η πρόσφατη καταιγίδα προκάλεσε μεγάλα κύματα που απομάκρυναν τεράστιες ποσότητες άμμου ωθώντας και εκθέτοντας τα σκουλήκια στην παραλία.

Με προσδόκιμο ζωής τα 25 χρόνια, τα Urechis caupo, τρέφονται και κινούνται στο νερό χρησιμοποιώντας την πεπλατυσμένη προβοσκίδα τους. Οι υδρόβιοι οργανισμοί επιβιώνουν τρώγοντας πλαγκτόν και βακτήρια, που συλλέγουν με «δίχτια» από μύκητες. 

Τα πρώτα σκουλήκια του είδους έκαναν την εμφάνισή τους περίπου πριν από περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια και είναι βρώσιμα. Στη νότια Κορέα αποκαλούνται «πέη σκύλου» και τρώγονται ωμά, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα εντόσθια. 

Χιλιάδες σκουλήκια «πέη» σε παραλία της Καλιφόρνιας Facebook Twitter
Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Και στην Ελλάδα υπάρχει το είδος. Μάλιστα μαζεύονται (συχνά παράνομα) και εξάγονται στην Κίνα όπου τρώγονται. Λέγονται ολοθουροειδή, ή αγγούρι της θάλλασας, ή αλλιώς γιαλόπουτσος, πουτσόγιαννος, ψωλιόγκος, ψωλιάγκος, πούτσος του αφρού, ψωλή της θάλασσας, πουτσόγιαλος, θαλασσόπουτσος, γιαλίσιος ψώλος, αφρόπουτσος, θαλασσοψωλή (δεν κάνω πλάκα).
Δεν είναι ίδια είδη (ούτε καν)!Κατ΄αρχάς ανήκουν σε διαφορετική συνομοταξία: Τα ολοθουροειδή /θαλάσσια αγγούρια είναι εχινόδερμα (όπως και οι αστερίες) ενώ τα urechis caupo (σε Β.Α Ειρηνικό) και urechis unicinctus (...υποθέτω σε Δ. Ειρηνικό) αμφότερα είδη γνωστά ως "penis fish" είναι στην συνομοταξία των δακτυλιοσκωλήκων.[Bασικά ανήκουν και σε διαφορετικές ...υπερσυνομοταξίες (δευτεροστόμια τα εχινόδερμα και λοφοτροχόζωα οι διακτυλιοσκώληκες )]:-P