Ομολόγησε τη φρίκη των Ναζί στους θαλάμους αερίων, τις κραυγές και τα χτυπήματα στις σφραγισμένες πόρτες

Ομολόγησε τη φρίκη των Ναζί στους θαλάμους αερίων, τις κραυγές και τα χτυπήματα στις σφραγισμένες πόρτες Facebook Twitter
1

Ένας 93χρονος πρώην φρουρός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, δήλωσε στη δίκη του ότι είχε δει ανθρώπους να οδηγούνται στο θάλαμο αερίων, και πως άκουσε κραυγές και χτυπήματα πίσω από την κλειδωμένη πόρτα.

Ο Bruno Dey, ένας πρώην υπάλληλος των Ναζί, οδηγήθηκε σε δίκη στις 17 Οκτωβρίου στο κρατικό δικαστήριο του Αμβούργου. Κατηγορείται ότι ήταν βοηθητικό όργανο για τη δολοφονία συνολικά 5.230 ανθρώπων, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Stutthof.

Ερωτηθείς την Παρασκευή από τον δικαστή, τι ακριβώς είδε, ο Dey απάντησε: «Όλοι οι άνθρωποι οδηγήθηκαν μέσα στο θάλαμο αερίου, και η πόρτα κλειδώθηκε», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA. Ομολόγησε στη συνέχεια ότι άκουσε κραυγές και χτυπήματα στην πόρτα λίγο αργότερα, αλλά υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι οι άνθρωποι είχαν κλειδωθεί σε θάλαμο αερίων. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι περίπου 20 ή 30 αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν στο θάλαμο χωρίς να αντισταθούν. Δεν μπορούσε να πει αν ήταν άνδρες ή γυναίκες, επειδή τα κεφάλια τους ήταν ξυρισμένα. Είπε επίσης πως δεν γνώριζε να ήταν Εβραίοι ή άλλοι κρατούμενοι και πως δεν έμαθε τι συνέβη αργότερα.

Σε άλλη περίπτωση, είπε, είδε μια ομάδα από 10 ή 15 άνδρες να οδηγούνται στο θάλαμο, αλλά στη συνέχεια βγήκαν και μεταφέρθηκαν στο κρεματόριο από ανθρώπους με λευκές φόρμες.  Παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Dey είχε εμπλακεί σε συγκεκριμένη δολοφονία ή βασανιστήρια στο γερμανικό στρατόπεδο, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ως φύλακας βοήθησε στη λειτουργία του στρατοπέδου.

Παρά την ηλικία του, ο Dey δικάζεται σε δικαστήριο ανηλίκων επειδή ήταν 17 ετών όταν άρχισε να υπηρετεί στο Stutthof. Αντιμετωπίζει φυλάκιση από έξι μήνες έως 10 χρόνια εάν καταδικαστεί. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
93 χρονών άνθρωπος και αντί για μια «συγνώμη» από αξιοπρέπεια και μόνο (όση και αν του έχει απομείνει), ισχυρίστηκε ηλίθιες ανοησίες. Αναρωτιέμαι τι θα σκέφτονται για εκείνον τα παιδιά του και τα εγγόνια του (εάν έχει) και ο κοινωνικός περίγυρος του.