Ελβετία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Ελβετία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Facebook Twitter
1

Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε την Τετάρτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη.


Το όνομα και η καταγωγή του άνδρα αυτού παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους. Η ίδια σημείωσε ότι ο άνδρας εξακολουθεί να ζει.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γενεύης δήλωσε σε τοπικό ΜΜΕ ότι ο άνδρας «είναι Σύριος Κούρδος, γεννημένος το 1988 και κάτοικος Γερμανίας». 

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν γρήγορα επί τόπου και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του. Ο άνδρας στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την πλατεία Place des Nations, μπροστά από την έδρα του ΟΗΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης, το οποίο ειδικεύεται στη θεραπεία εγκαυμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / swissinfo

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενεύης ΔΕΝ ειδικεύεται στην αντιμετώπιση εγκαυματιών. Η εξειδικευμένη μονάδα βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάνης που βρίσκεται περίπου πενήντα χιλιόμετρα μακρυά. Προφανώς, ο εγκαυματίας θα μεταφερθεί στα επείγοντα στη Γενεύη για να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια θα φύγει για Λωζάνη.