Άσαντ: Η μάχη στην Ιντλίμπ είναι κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία

Άσαντ: Η μάχη στην Ιντλίμπ είναι κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία Facebook Twitter
0

«Η μάχη της Ιντλίμπ αποτελεί τη βάση για τον τερματισμό της αταξίας και της τρομοκρατίας σε όλες τις συριακές επαρχίες», υπογράμμισε ο Άσαντ κατά την επίσκεψή του, στη γραμμή του μετώπου.


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μετέβη στη γραμμή του μετώπου εναντίον των τζιχαντιστών στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Το μέτωπο αυτό χωρίζει τους Σύρους αντάρτες και τους τζιχαντιστές από τις περιοχές που ελέγχει ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της Μόσχας.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Σύρου προέδρου στην περιοχή, η οποία εξακολουθεί να μην είναι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού, από την έναρξη του εμφυλίου το 2011.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM