Πομπέο: Αν χρειαστεί, ο Τραμπ είναι προετοιμασμένος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας

Πομπέο: Αν χρειαστεί, ο Τραμπ είναι προετοιμασμένος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας Facebook Twitter
2

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι προετοιμασμένος εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τη Δευτέρα, καθώς αποσύρονται τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την περιοχή.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο», δήλωσε ο Πομπέο στο CNBC σε μια συνέντευξη τη Δευτέρα. «Αλλά σε περίπτωση που απαιτείται  στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», είπε ο Πομπέο.

Ο Τραμπ υπόκειται σε έντονη κριτική για την απόφασή του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη βόρεια Συρία, εγκαταλείποντας τους Κούρδους. Η απόσυρση προκάλεσε την εισβολή της Τουρκίας νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία άφησε περισσότερους από 120 πολίτες νεκρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ωστόσο, ο Πομπέο αρνήθηκε να αποκαλύψει την «κόκκινη γραμμή» του Αμερικανού προέδρου, αυτό το γεγονός δηλαδή, που θα έστρεφε τον Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Τουρκίας.

«Αναφέρατε τις οικονομικές κυρώσεις που έχουμε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν. Θα χρησιμοποιηθούν και οι διπλωματικές δυνάμεις μας. Αυτές τις προτιμάμε», είπε ο Πομπέο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο, όπως αναφέρει το CNBC.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ