Νότια Κορέα: Στη φυλακή ηγέτιδα αίρεσης - Αιχμαλώτιζε πιστούς στα Φίτζι και τους κακοποιούσε

Νότια Κορέα: Στη φυλακή ηγέτιδα αίρεσης - Αιχμαλώτιζε πιστούς στα Φίτζι και τους κακοποιούσε Facebook Twitter
0

Σε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η Shin Ok-ju, ηγέτιδα αίρεσης στη Νότια Κορέα, η οποία κρατούσε ως αιχμάλωτους 400 πιστούς σε νησί των Φίτζι όπου τους κακοποιούσε. 

Η Shin Ok-ju, που ίδρυσε την αίρεση Εκκλησία του Δρόμου της Θείας Χάρης, προειδοποιούσε για επικείμενους πολέμους, λιμούς και φυσικές καταστροφές και καλούσε τα μέλη της αίρεσης να καταφύγουν στον Νότιο Ειρηνικό για να επιβιώσουν. Όταν πλέον έφθαναν στον προορισμό, τους έπαιρνε τα διαβατήριά και τους κακοποιούσε.

Η Shin Ok-ju συνελήφθη στη Σεούλ στις 24 Ιουλίου του 2018. Τότε, η αστυνομία της Νότιας Κορέας, είχε ανακοινώσει πως τη Shin Ok-ju βάραιναν κατηγορίες για εξαναγκαστικό περιορισμό και επιθέσεις, ενώ μαζί της κρατήθηκαν και τρία μέλη της αίρεσης. 

Μεταξύ άλλων, οι Αρχές, έπρεπε να φροντίσουν και για τον επαναπατρισμό των μελών της αίρεσης από τα Φίτζι καθώς, ένας μεγάλος αριθμός των ακολούθων της Shin Ok-ju, είχαν αποκλειστεί εκεί χωρίς έγγραφα. Η ηγέτιδα της αίρεσης κρίθηκε ένοχη τη Δευτέρα για εννέα κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες η απάτη, η κακοποίηση παιδιών η προτροπή για παιδική κακοποίηση και η εξαναγκαστικός περιορισμός.

«Τα θύματα, πέρα από τα δεινά που απαριθμούνται στο κατηγορητήριο, έχασαν τις οικογένειές τους ή τραυματίστηκαν ψυχικά», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το CNN. «Tα παιδιά, στερήθηκαν την εκπαίδευση και την φροντίδα από νωρίς στη ζωή τους» αναφέρει το δικαστήριο προσθέτοντας πως η κράτησή τους στα Φίτζι τους στέρησε την σωματική και προσωπική ανάπτυξη. 

Το δικαστήριο σημείωσε ότι η Shin Ok-ju κατηχούσε τα θύματά της και τα διέταζε να εγκαταλείψουν τις αποταμιεύσεις τους και να πάνε στα Φίτζι που περιέγραφε ως «τον μόνο επίγειο παράδεισο που αναφέρεται στη Βίβλο» ώστε να αποφύγουν «τη Μεγάλη Δοκιμασία». Στα κηρύγματα έδειχνε βίντεο με σεισμούς και λιμούς και έλεγε επανειλημμένα ότι έχει ιδρύσει «ένα χιλιετές βασίλειο που θα μπορούμε να ζήσουμε αιώνια». 

Παράλληλα έλεγε στους ακολούθους της ότι έπρεπε να πληρώσουν ανά άτομα βίζα ύψους 30 εκατ. γουόν, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 22.500 ευρώ. Μέλη της αίρεσης που διέφυγαν έκαναν λόγο για τελετουργικά χτυπήματα και κακοποίηση. 

Πέρυσι, πρώην μέλη της αίρεσης μίλησαν για δημόσιους ξυλοδαρμούς, γνωστούς ως «αλώνισμα», μια τελετή που περιελάμβανε χαστούκισμα και ξυλοδαρμό ως έναν υποτιθέμενο τρόπο μετάνοιας σύμφωνα με την ερμηνεία που έδινε η Shin Ok-ju στη Βίβλο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ