Το ακρωτηριασμένο πόδι του στα πακέτα τσιγάρων - Η καταγγελία ενός άνδρα για τη φωτογραφία του

Το ακρωτηριασμένο πόδι του στα πακέτα τσιγάρων - Η καταγγελία ενός άνδρα για τη φωτογραφία του Facebook Twitter
1

Ένας άνδρας 60 ετών, που στην ανατολική Γαλλία υποστηρίζει έκπληκτος πως ανακάλυψε ότι η εικόνα του ακρωτηριασμένου ποδιού του, είχε χρησιμοποιηθεί σε πακέτα τσιγάρων χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η εικόνα παρουσιάστηκε στα πακέτα τσιγάρων της ΕΕ, παράλληλα με το μήνυμα «το κάπνισμα φράζει τις αρτηρίες σας». Ωστόσο ο άνδρας, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, λέει ότι έχασε το πόδι του ως αποτέλεσμα της επίθεσης στην Αλβανία το 1997. Ο δικηγόρος του είναι σε επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μάθει τι συνέβη.

Ο γιος του ανακάλυψε την εικόνα - η οποία έφερε αναγνωρίσιμα εγκαύματα και ουλές - όταν αγόρασε το περασμένο έτος ένα πακέτο καπνού στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τα γαλλικά μίντια. Πήγε το πακέτο στο σπίτι και στην οικογένειά του και ο πατέρας του επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι μια εικόνα του ποδιού του. Αλλά, δήλωσε ότι ποτέ δεν συμφώνησε να χρησιμοποιηθεί η εικόνα. Πιστεύει ότι είχε ληφθεί σε ένα τοπικό νοσοκομείο που επισκέφθηκε για να διαπιστώσει εάν θα μπορούσε να αποκτήσει προσθετικό άκρο.

Το ακρωτηριασμένο πόδι του στα πακέτα τσιγάρων - Η καταγγελία ενός άνδρα για τη φωτογραφία του Facebook Twitter

«Είναι μάλλον απίστευτο το γεγονός ότι ένα άτομο βρίσκεται χωρίς τη συμφωνία του στα πακέτα τσιγάρων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο δικηγόρος του, Antoine Fittante. Ο πελάτης μου αισθάνεται προδομένος, έχει θιχτεί η αξιοπρέπειά του», προσθέτει. Ο Fittante έχει γράψει στο νοσοκομείο για να μάθει πώς χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι υπεύθυνη για τη διανομή τέτοιων εικόνων σε όλα τα πακέτα τσιγάρων της ΕΕ, αναφέρει το BBC. Ο Fittante αναφέρει ότι η Επιτροπή συνήθως χρησιμοποιεί εικόνες από μια βάση δεδομένων, οι οποίες επαληθεύονται και δημοσιεύονται με τη συγκατάθεση του προσώπου που παρουσιάζεται.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια