Η 19χρονη Ντέμπορα σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από το ξύλο - Η ιστορία που συγκλονίζει τη Ιταλία

Η 19χρονη Ντέμπορα σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από το ξύλο - Η ιστορία που συγκλονίζει τη Ιταλία Facebook Twitter
Η Deborah Sciacquatori έκλεισε τον κύκλο της βίας σκοτώνοντας τον πατέρα της
1

Συγκλονισμένη είναι η ιταλική κοινή γνώμη από την ιστορία τη Deborah που σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από έναν πολυετή κύκλο βίας με θύμα τη μητέρα της και την ίδια.

Σήμερα, και ενώ η αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσαν οι γυναίκες της οικογένειας είναι σε όλο τον ιταλικό Τύπο, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να άρουν τον κατ' οίκον περιορισμό για τη 19χρονη που σκότωσε τον βίαιο πατέρα της στο σπίτι τους, βόρεια της Ρώμης.

Η Deborah Sciacquatori ενήργησε σε αυτοάμυνα κατά τη διάρκεια περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης, αποφάσισε ο τοπικός εισαγγελέας. Αρχικά συνελήφθη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία, αλλά αντιμετωπίζει τώρα πολύ μικρότερη κατηγορία καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της νόμιμης αυτοάμυνας. Εκτιμάται ωστόσο πως ίσως υπάρξει οριστική απαλλαγή της.

Η 19χρονη Ντέμπορα σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από το ξύλο - Η ιστορία που συγκλονίζει τη Ιταλία Facebook Twitter

Ο εισαγγελέας είπε ότι ικέτευε τον πατέρα της να σταματήσει την κακοποίηση. Ενδέχεται το επόμενο δεκαπενθήμερο να ζητηθεί από τον ανακριτή να κλείσει την υπόθεση επειδή η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε σήμερα, ενήργησε σε αυτοάμυνα», δήλωσε ο εισαγγελέας Tivoli Francesco Menditto.

Η υπόθεση αναθέρμανε τη συζήτηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στην Ιταλία, του πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα η αυτοάμυνα, αλλά και του πώς τα θύματα θα βρουν τη στήριξη και το θάρρος να ζητήσουν βοήθεια. Ο άνδρας που πέθανε, ο 41χρονος πρώην μπόξερ Lorenzo Sciacquatori, ήταν γνωστός για το βίαιο χαρακτήρα του. Είχε περάσει ένα διάστημα στη φυλακή για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού το 2016 και τα πεθερικά του κατήγγειλαν ότι χτυπούσε την κόρη τους για 20 χρόνια.

Η Deborah Sciacquatori είχε υποφέρει χρόνια κακοποίησης, αλλά η μητέρα της δεν το είχε αναφέρει από φόβο μήπως έχανε την κηδεμονία της. Ο Sciacquatori επέστρεψε στο σπίτι του μεθυσμένος και υπό την επήρεια ουσιών το πρωί της Κυριακής και ξεκίνησε ένα ακόμη βίαιο ξέσπασμα εναντίον της γυναίκας και της κόρης του. Η Deborah Sciacquatori είχε αρχικά κλειδωθεί σε ένα δωμάτιο με τη γιαγιά της για να αποφύγει την επίθεση. Αλλά όταν τις πλησίασε, φώναξε «Μπαμπά, σταμάτα. Μην το κάνεις πια». Στη συνέχεια αντιστάθηκε, χτυπώντας τον στο κεφάλι καθώς την είχε διδάξει πυγμαχία.

Η 19χρονη Ντέμπορα σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από το ξύλο - Η ιστορία που συγκλονίζει τη Ιταλία Facebook Twitter

Προσπάθησε να φύγει από το σπίτι με τη μητέρα και τη γιαγιά της, αλλά ο πατέρας της τις απειλούσε και όρμηξε στη μητέρα της. Τότε τον χτύπησε ξανά και έκοψε το λαιμό του με ένα μαχαίρι που είχε πάρει από την κουζίνα, προκαλώντας έναν θανατηφόρο τραυματισμό, όπως αναφέρει το BBC. Αν και προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία καθώς βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού τους στο Monterotondo Scalo, ο πατέρας της πέθανε λίγο αργότερα. Μάρτυρες που την άκουσαν φώναζε πάνω από τον αιμόφυρτο πατέρα της «Μη φεύγεις, σε αγαπώ».

«Η ζωή μου ήταν πάντα κόλαση από τότε που ήμουν παιδί. Η μόνη όμορφη μνήμη που έχω από τον πατέρα μου είναι όταν ήμουν 6 με 8 ετών που πήγαινα στο γυμναστήριο μαζί του. Η αγάπη για το μποξ είναι το μόνο πράγμα που μου άφησε», είπε η Deborah στους ανακριτές. Λέει πως ήθελε να βρει δουλειά και να ξεφύγει από αυτό το σπίτι και πως δεν το έκανε γιατί φοβόταν ότι ο πατέρας της θα σκότωσε την μητέρα και τη γιαγιά της.

Η κατάθεση της περιγράφει ακραία βίαιες σκηνές με τον πατέρα της να πιάνει τη μητέρα της από το λαιμό, να τη χτυπά και να είναι μεθυσμένος σχεδόν κάθε μέρα. «Ακόμα και τη νύχτα συχνά είχα εφιάλτες και ξυπνούσα γιατί φοβόμουν ότι θα την σκοτώσει. Πολλές φορές ρώτησα τη μητέρα μου γιατί ανέχτηκε αυτή την κατάσταση. Την χτυπούσε κάθε μέρα και εκείνη δεν μιλούσε γιατί φοβόταν ότι θα μας βλάψει όλους». 

Όταν εκείνο το πρωί επέστρεψε μεθυσμένος πέταξε ένα μπουκάλι στη μητέρα της Deborah. Λέει πως όταν είδε τον πατέρα της να ορμά πάνω της και να την πιάνει από το λαιμό, δεν μπόρεσε να μην επέμβει και τότε τον χτύπησε με μια γροθιά. Δεν άντεχε άλλο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια