Σρι Λάνκα: Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων - Έφοδος της αστυνομίας στο αρχηγείο ισλαμιστικής οργάνωσης

Σρι Λάνκα: Νεκρός ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων - Έφοδος της αστυνομίας στο αρχηγείο ισλαμιστικής οργάνωσης Facebook Twitter
EPA
0

Έφοδο πραγματοποίησαν την Κυριακή οι Αρχές της Σρι Λάνκα στο αρχηγείο της ισλαμιστικής οργάνωσης National Thawheed Jammath (NTJ), ύποπτη για τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους. 

Η έφοδος σύμφωνα με το Reuters , πραγματοποιήθηκε στη βάση της οργάνωσης στην πόλη της ανατολικής Σρι Λάνκα Κατανκούντι, μια ημέρα αφού η οργάνωση τέθηκε εκτός νόμου σύμφωνα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Ζαχράν Χασίμ, ο φερόμενος εγκέφαλος των επιθέσεων ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών, οδήγησε την οργάνωση ή κάποια φράξια της στην εκτέλεση των επιθέσεων στο Κολόμπο καθώς και σε μια εκκλησία στην Μπατικαλόα στα ανατολικά της χώρας.

Εντωμεταξύ αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο πατέρας και δύο αδελφοί του υπόπτου ως εγκεφάλου των βομβιστικών επιθέσεων της ημέρας του Πάσχα των καθολικών στη Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έπεδραμαν στο κρησφύγετό τους πριν από δύο ημέρες.

Οι Ζαϊνί Χάσιμ, Ριλουάν Χάσιμ και ο πατέρας τους Μοχάμεντ Χάσιμ, οι οποίοι εικονίζονται σ' ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καλούν σε ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των «απίστων», ήταν μεταξύ των 15 που σκοτώθηκαν σε σφοδρή μάχη με πυροβόλα όπλα που διεξήχθη την Παρασκευή, στην ανατολική ακτή όπως έγινε γνωστό από τέσσερις αστυνομικές πηγές.

Ο Νιγιάζ Σαρίφ, ο κουνιάδος του Ζαχράν Χάσιμ, του υπόπτου ως επικεφαλής αυτών που οργάνωσαν το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα των καθολικών οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους σε εκκλησίες και ξενοδοχεία σ' όλη τη Σρι Λάνκα, δήλωσε στο Reuters πως το βίντεο εικονίζει τους δύο αδελφούς και τον πατέρα του Ζαχράν Χάσιμ.

Τρεις από τους 15 ανθρώπους που σκοτώθηκαν είναι οι ίδιοι που εικονίζονται σε βίντεο χωρίς ημερομηνία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο συζητούν περί μαρτυρικού θανάτου και καλούν τους ακολούθους τους να σκοτώσουν όλους τους άπιστους, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Με πληφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ