Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρήκε νέο τίτλο για τον εαυτό του και προκαλεί ανησυχία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρήκε νέο τίτλο για τον εαυτό του και προκαλεί ανησυχία Facebook Twitter
0

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απέδωσε στον εαυτό του ένα νέο τίτλο που είναι πιθανό να προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Σεούλ.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας αναφέρονται πλέον στο πρόσωπο του Κιμ ως «τον Υπέρτατο Εκπρόσωπο όλου του Λαού της Κορέας».

Ο νέος τίτλος εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε αναφορές για τη νεοεκλεγμένη Υπέρτατη Λαϊκή Συνέλευση, το πρακτικά αδύναμο κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας.

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσαν αμφότεροι ότι είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο να λάβουν μέρος σε μια τρίτη σύνοδο, όπου θα συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Υπενθυμίζεται δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο τελείωσε απότομα χωρίς να καταγραφεί πρόοδος στα θέματα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας ή της άρσης των αμερικανικών κυρώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ