Διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στη Μαδρίτη με την υποστήριξη των Συντηρητικών

Διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στη Μαδρίτη με την υποστήριξη των Συντηρητικών Facebook Twitter
EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης κατά των αμβλώσεων. Την κινητοποίηση υποστήριξε με την παρουσία στελεχών του το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα PP.


Φωνάζοντας τα συνθήματα όπως «ναι στη ζωή» και «η νεολαία ενωμένη αγωνίζεται για τη ζωή», οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην οδό Σεράνο μέχρι την Πουέρτα δε Αλκαλά, όπου άφησαν εκατοντάδες πράσινα μπαλόνια «στη μνήμη των παιδιών που δεν γεννήθηκαν». 

Σύμφωνα με νόμο του 2010, οι γυναίκες μπορούν να κάνουν άμβλωση κατά τη διάρκεια των 14 πρώτων μηνών της κύησης, χρονικό διάστημα που ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) είχε στο παρελθόν εκπονήσει ένα σχέδιο μεταρρύθμισης για τον περιορισμό της άμβλωσης και, σήμερα, ο δεύτερος στην ιεραρχία της παράταξης, ο Τεοντόρο Γκαρθία Εχέα, συμμετείχε στη διαδήλωση για να υπερασπισθεί, όπως υποστήριξε, «τη ζωή, τη μητρότητα, το μέλλον της Ισπανίας, το μέλλον των οικογενειών».

Ενώ η αριστερά εξακολουθεί να υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην άμβλωση, ο επικεφαλής του PP Πάμπλο Κασάδο προτείνει την επιστροφή στη νομοθεσία της δεκαετίας του 1980, η οποία ήταν σαφώς πιο περιοριστική από τον σημερινό νόμο.

Οι πιέσεις της ακροδεξιάς

Από την πλευρά του, ο σχηματισμός της άκρας δεξιάς Vox, προτείνει τον καθολικό αποκλεισμό της άμβλωσης από το δημόσιο σύστημα υγείας.


Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου και, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ θα είναι πρώτο σε ποσοστά αλλά δεν αποκλείεται το PP, οι φιλελεύθεροι Ciudadanos και το Vox να ενώσουν τις έδρες τους για να σχηματίσουν έναν συνασπισμό δεξιάς - άκρας δεξιάς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ