Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Τίγρη

Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Τίγρη Facebook Twitter
0

Στους 100 σχεδόν ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τη βύθιση πλοίου στον ποταμό Τίγρη στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές οικογένειες γιόρταζαν το Νεβρόζ.


Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αμπντέλ Μαχντί, ο οποίος επισκέφτηκε τον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την λύπη τους, κάνοντας λόγο για μια «φρικτή τραγωδία».

Ιράκ: Σχεδόν 100 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Τίγρη Facebook Twitter

Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται με τις ώρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 94 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση. Μεταξύ αυτών 61 γυναίκες, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Οι αρχές ανέφεραν ότι 19 παιδιά πνίγηκαν, ενώ 55 επιβάτες διασώθηκαν.

Τα περισσότερα από τα θύματα στο φεριμπότ ήταν γυναίκες και παιδιά, που δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας της Μοσούλης Χουσάμ Χαλίλ.

Το πλοίο βυθίστηκε γιατί μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που βρίσκεται στη Μοσούλη.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και τραβήχτηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου διακρίνεται το πορθμείο να βυθίζεται στο νερό και ο κόσμος να φωνάζει για βοήθεια.

«Είναι μια καταστροφή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας νεαρός επιζώντας αφού είχε φτάσει στην ακτή. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο σκάφος, κυρίως γυναίκες και παιδιά».

Μετά τις σημαντικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι αρχές άνοιξαν τους υδατοφράκτες προκειμένου να ελαττώσουν την πίεση στο επίπεδο του μεγάλου φράγματος της Μοσούλης. Είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις λέγοντας πως οι παραπόταμοι του Τίγρη θα ήταν πιο επικίνδυνοι και η στάθμη του νερού πιο υψηλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / afp / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ