Ερντογάν: Όσοι στοχοποιούν την Τουρκία θα πάνε στα σπίτια τους μέσα σε φέρετρα

Ερντογάν: Όσοι στοχοποιούν την Τουρκία θα πάνε στα σπίτια τους μέσα σε φέρετρα Facebook Twitter
5

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε σήμερα τις φονικές επιθέσεις με τους 50 νεκρούς σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας ως μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης εναντίον της Τουρκίας και απείλησε να στείλει πίσω «σε φέρετρα» οποιονδήποτε επιχειρήσει να μεταφέρει τη μάχη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που επιδιώκει να συγκεντρώσει στήριξη για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, ανέφερε ότι η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία αποτελεί απόδειξη του αντιμουσουλμανικού αισθήματος παγκοσμίως.

«Μας δοκιμάζουν από απόσταση 16.500 χλμ, από τη Νέα Ζηλανδία, με τα μηνύματα που στέλνουν από εκεί. Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια, είναι οργανωμένο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σε βάρος του Αυστραλού Μπρέντον Τάραντ, ηλικίας 28 ετών, απαγγέλθηκαν το Σάββατο κατηγορίες για δολοφονία, αφού φέρεται να σκότωσε 50 ανθρώπους σε τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς.

Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Ερντογάν πρόβαλε βίντεο από τις ένοπλες επιθέσεις, τις οποίες ο δράστης μετέδιδε ζωντανά στο Facebook, προκαλώντας τη δυσφορία του υπουργού Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, που τον κατέκρινε, καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους Νεοζηλανδούς στο εξωτερικό.

Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε αποσπάσματα από το «μανιφέστο» που ανήρτησε στο Διαδίκτυο ο δράστης.

«Βρισκόμαστε εδώ για 1000 χρόνια και θα είμαστε εδώ μέχρι την Αποκάλυψη, θεού θέλοντος» υποσχέθηκε ο Ερντογάν σε μια συγκέντρωση σήμερα, με αφορμή την επέτειο από την εκστρατεία της Καλλίπολης του 1915, όταν Οθωμανοί στρατιώτες νίκησαν τις δυνάμεις, με επικεφαλής τους Βρετανούς, μεταξύ αυτών στρατιώτες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Δεν θα μετατρέψετε την Ινσταμπούλ σε Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε. «Οι παππούδες σας ήρθαν εδώ... κι επέστρεψαν σε φέρετρα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα σας στείλουμε πίσω όπως τους παππούδες σας».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε σήμερα μέσω τηλεφώνου στη μουσουλμανική κοινότητα στο Κράιστσερτς, ενώ ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζουν την επίσκεψή τους σήμερα στην πόλη αυτή της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Οκτάι και ο Τσαβούσογλου βρίσκονται σε διήμερη επίσκεψη στο Κράιστσερτς σε μια προσπάθεια να τονίσουν τη σθεναρή στάση της Τουρκίας εναντίον της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας όπως επίσης να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τη Νέα Ζηλανδία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα, με τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Πρς το ψέμματα. Ζούμε μια παράνοια. Εν τω μεταξυ το timing του Τάραντ μόνο τυχαίο δεν ήταν, δεδομένης της Μάχης της Καλλίπολης Μάρτη μήνα. Κάτσε να δεις γλέντια άμα "αποκρυπτογραφήσουν" και τη σημασία του Λεπάντο πάνω στο δεύτερο όπλο. Επόμενο τρομοκρατικό: Βενετία ή Ισπανία; Επειδή αποφάσισαν να πληρώσουν κάποιοι "λογαριασμούς" αιώνων τώρα...Κάθε μέρα που περνάει νιώθω να φεύγει κι ένα κομμάτι λογικής από τον πλανήτη. Πίκρα.
O Ερντογάν έχει ρητορική και πολιτικές σε iron fist mode, γιατί κακά τα ψέματα η Τουρκία δεν είναι, ακριβώς, Ελβετία.Αλλά αυτή η εξτρά επιθετική ρητορική, σε τέτοιες στιγμές, δεν θα έπρεπε να είναι για ηγέτες, εκτός κι αν θέλουν να κυλιούνται στα ιδεολογικά πατώματα των εξτρεμιστών (turkofago κ.λπ.) και εκτός αυτού δυναμιτίζεται ένα κλίμα, αν δεν τον ενδιαφέρει ότι μπορεί να δώσει ένα παραπάνω τσικ σε κάποιους τουρκικής καταγωγής να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών τουρκικής καταγωγής ανά τον κόσμο.