Πανικός και δεκάδες τραυματίες σε πτήση της Turkish Airlines πριν την προσγείωση στη Νέα Υόρκη

Πανικός και δεκάδες τραυματίες σε πτήση της Turkish Airlines πριν την προσγείωση στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
0

Τριάντα άτομα τραυματίστηκαν από σοβαρές αναταράξεις σε αεροσκάφος της Turkish Airlines που ταξίδευε με προορισμό τη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ το Σάββατο.

Δεκάδες ασθενοφόρα έφτασαν στον τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης για να φροντίσουν γρήγορα τους τραυματίες που ήταν στην πτήση η οποία είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη.

Πανικός και δεκάδες τραυματίες σε πτήση της Turkish Airlines πριν την προσγείωση στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter

Ο Steve Coleman, εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειακό κέντρο του Queens και δύο μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Queens Hospital.

Μια αεροσυνοδός βγήκε από το αεροσκάφος με ένα σπασμένο πόδι και αρκετοί είχαν μώλωπες και αιμορραγούσαν από τα χτυπήματα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι αναταράξεις στην πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών ξεκίνησαν ενώ το αεροσκάφος ήταν στο Μέιν, περίπου 40 λεπτά πριν από την προσγείωση. Το πλήρωμα δήλωσε έκτακτη ανάγκη ενώ το Boeing 777 ήταν ακόμα στον αέρα, σύμφωνα με την Federal Aviation Administration.

«Κανείς δεν το ανακοίνωσε ή κάτι τέτοιο, έτσι καταλάβαμε ότι κάτι πήγαινε λάθος», δήλωσε στο ABC News ένας επιβάτης, ο Sead Nikaj. «Τότε είδαν ανθρώπους να πετάγονται μέσα το αεροπλάνο. Στη συνέχεια είδαμε αίμα παντού».

Ένας άλλος επιβάτης, ο Amir Mehrbakhsh, δήλωσε ότι είδε έναν άλλο επιβάτη να προσεύχεται ουρλιάζοντας και είπε πως πολλοί χτύπησαν το κεφάλι τους και έπεσαν κάτω.

Η Turkish Airlines επιβεβαίωσε ότι η πτήση με 326 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, «αντιμετώπισε ασυνήθιστες αναταράξεις περίπου 40 λεπτά πριν από την προσγείωση». Εξέφρασε επίσης τη λύπη της για αυτήν την ατυχή εμπειρία και δήλωσε πως παρακολουθεί στενά την κατάσταση υγείας των τραυματιών επιβατών. 

Το αεροπλάνο ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κάποια βλάβη ενώ οι αναταράξεις οφείλονταν καθαρά σε καιρικές συνθήκες στην περιοχή.


Ανακοίνωση της Turkish Airlines σχετικά με την πτήση ΤΚ01 Κωνσταντινούπολη (IST) - Νέα Υόρκη (JFK)

 

Η Turkish Airlines επιβεβαιώνει ότι η πτήση με αριθμό TK01 Κωνσταντινούπολη - Νέα Υόρκη αντιμετώπισε ασυνήθιστες αναταράξεις, 40 λεπτά περίπου πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777, το οποίο είχε απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη με 326 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο στις 5.35 μ.μ. το Σάββατο, μετά τις αναταράξεις. 28 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος, που είχαν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς, μεταφέρθηκαν για έλεγχο στο νοσοκομείο αμέσως μετά την προσγείωση της πτήσης. Οι 18 τραυματίες επιβάτες πήραν εξιτήριο αφού αντιμετωπίστηκαν τα ελαφρά τραύματά τους ενώ οι υπόλοιποι 10 παρέμειναν για προληπτική παρακολούθηση.

Η Turkish Airlines, η αεροπορική εταιρεία της οποίας η κορυφαία προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών, εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές περιστατικό και παρακολουθεί στενά την κατάσταση υγείας των τραυματιών επιβατών, παρέχοντας όλα τα διαθέσιμα μέσα για την εξυπηρέτησή τους.

Δεδομένου ότι, κατά τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δεν διαπιστώθηκε τεχνική βλάβη, το αεροσκάφος με κωδικό TC-JJG, το οποίο εκτέθηκε στις απρόβλεπτες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αναχώρησε εγκαίρως από το αεροδρόμιο JFK για την τακτική πτήση μεταξύ της Νέας Υόρκης (JFK) και της Κωνσταντινούπολης (IST).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ